Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da sačuvamo jaja da se ne polome tokom kuvanja?Razlika u temperaturi će skoro sigurno voditi do pucanja ljuske jajeta tokom kuvanja.
Za kuvanje treba da itaberete posudu sa debelim dnom, kako bi se temepratura ravnomerno rasporedila....
08. maj
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Gluten je odgovoran za hvatanje vazduha tokom dizanja testa, što je ključni faktor za dobru teksturu. Dobro umešeno testo biće rastegljivo i elastično....
02. jul
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne puknePripremanje jaja za kuvanje
Izvadite jaja iz frižidera pre kuvanja da bi ste ih zagrejali do sobne temperature. Ako jaja čuvate u frižideru, važno je da ih izvadite pre kuvanja da ne bi bila hladna....
08. jul
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
28. mart
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaZa većinu njih dovoljna je dobra ishrana tokom trudnoće, a za vitamin D možete se osloniti na sunce;
- Prevlast treba dati sveže kuvanoj hrani....
07. jun
Kako da sačuvamo grašak za zimuZamrzavanje graška u zamrzivaču
Drugi način kako možete čuvati grašak tokom zime jeste da ga zamrznete. Za to je potrebno da se prvo grašak blanšira u posoljenoj vodi, a zatim ga operite i dobro ocedite....
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuOdstranimo krajeve ali ih ne ljuštimo, da bi sačuvali oblik tikvice tokom zamrzavanja i odmrzavanja.
Isečemo ih po dužini ili na deblje okrugle parčiće. Tako obrađene ih ostavimo da malo odstoje....
17. jul
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaEto zašto mirno možemo da se odreknemo složenog kuvanja i da uložimo u salate koje ne traže termičku obradu./page
page3....
25. avgust
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaPreporučuje se prestanak konzumiranja alkohola tokom prva 3 meseca perioda dojenja....
31. januar
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Da bi njegov ukus bio izraženiji tokom kuvanja, može se dodati kašika konjaka;
- Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu - 1 kašičica sirćeta po litru vode....
05. nov.