Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo masline?Kako da sačuvamo masline?
20. feb.
Nezavisno od toga da li volite crne masline ili zelene masline, punjene ili drugu vrstu, uvek ćete sebi postaviti pitanje kako da sačuvate ovaj ukusni plod, ako ste kupili veću količinu....
Masline u salamuriMasline u salamuri
05. okt.
Masline se natope u salamuri bar 30 dana, pri čemu treba da su pokrivene nekom posudom, tako da ne isplivaju na površinu....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Marinirane masline u vinuMarinirane masline u vinu
20. nov.
Potrebno je da operete masline i napravite slanu vodu od vode i soli....
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Zdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Pečene pohovane masline sa čedromPečene pohovane masline sa čedrom
25. april
Uvijte svaku maslinu sa po kašikom tako dobijenog testa. 4. Poređajte masline u posudu za pečenje na papir za pečenje. 5. Pecite 15 minuta ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost....
Pohovane masline sa topljenim siromPohovane masline sa topljenim sirom
05. dec.
Pohovane masline izvadite na tanjir sa kuhinjskim papirom. Ostavite da se blago ohlade i servirajte tapas pohovane masline sa topljenim sirom....
Masline sa paštetom od sardineMasline sa paštetom od sardine
25. feb.
Možete da servirate masline kao predjelo, svaku stavljenu na dvopek ili slani keks....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Krompir pire, kobasice i masline u đuvečariKrompir pire, kobasice i masline u đuvečari
21. feb.
U pire dodajte i naseckane masline, kobasicu i peršun. Dobro promešajte i sipajte smesu u đuvečare do polovine. Promešajte sir i ljutenicu i stavite preko pirea. Prekrijte preostalim pireom....
Domaće marinirane masline sa belim lukomDomaće marinirane masline sa belim lukom
13. okt.
Prvo treba masline da prelivate toplom vodom bar jednom dnevno 2-3 dana da ne budu slane. Nakon toga pripremate odgovarajuću teglu i poređate red maslina, red usitnjene mirođije i belog luka po ukusu....
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Za razliku od takozvanih vodenih maslina, sušene masline se obično služe bez prethodnog mariniranja....
Da napravimo masline u salamuriDa napravimo masline u salamuri
21. januar
Da biste sačuvali masline duže vremena, nakon što ih izbacite iz marinade, svite u teglu za kompot i sipajte ulje ili maslinovo ulje....
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Pomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku. Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije. Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu. Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Salata od maslina i sitnog siraSalata od maslina i sitnog sira
27. dec.
Umešamo seckanu zelenu papriku i masline. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Kašikom za sladoled od mase pravimo kuglice i tako serviramo na tanjir salatu sa maslinama....