Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Kako da sačuvamo pečurke?Kako da sačuvamo pečurke?
21. maj
Ako treba da sačuvate pečurke duže od jedne nedelje, razmislite o zamrzavanju ili da ih osušite Kako da zamrznete pečurke Pečurke se dobro zamrzavaju, ali je najbolje da ih što pre upotrebite kada su smrznute....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Kako proveriti da li su pečurke otrovneKako proveriti da li su pečurke otrovne
23. feb.
Pečurke spadaju u neobične organizme, koji se nalaze na prelazu između carstva biljaka i carstva životinja. U 17. veku su neki Evropljani smatrali da su pečurke kreacija đavola....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?Kako da sačuvamo pečurke duže vreme?
30. avgust
Uvek treba da budete sigurni u pečurke i čak pri najmanjoj sumnji ne treba da ih pripremate i da rizikujete svoje zdravlje. Evo i načina za čuvanje pečuraka: 1....
Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?
20. mart
U bukvalnom prevodu, naziv ovih pečuraka znači - pečurke koje rastu na drvetu kestena....
Pečurke u maslacuPečurke u maslacu
12. okt.
Pečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro. U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Aromatične pečurke u maslacuAromatične pečurke u maslacu
25. jun
Pospite je preko gotovih pečurki u maslacu. Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
Marinirane pečurke i šargarepeMarinirane pečurke i šargarepe
25. maj
Za sve one koji ne vole previše kiselo, onda preporučujemo da se pečurke i šargarepe ocede od marinade i onda operu čistom vodom, pre nego što se stave u maslinovo ulje. Prijatno!...
Pirinač, pečurke i povrćePirinač, pečurke i povrće
26. feb.
Isključiti ringlu, poklopiti posudu i ostaviti tako 25 minuta, da pirinač upije svu tečnost. Luk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade....
Pečurke sa čedromPečurke sa čedrom
22. sep.
Pečurke se poređaju u vatrostalnu posudu namazanu maslacem. Pomešaju se pašteta, beli luk i prezle. Svaka pečurka se puni smesom i posipa se narendanim sirom....
Pečurke sa skrobomPečurke sa skrobom
05. april
Pečurke sa skrobom se peku na 170 stepebi sa ventilatorom 10 minuta....
Pečurke na griluPečurke na grilu
30. maj
Uklonite drške pečuraka i operite šešire i osušite. Na rešetku grila poređajte pečurke i pecite oko 3 minuta, pa ih okrenite. U svaku pečurku stavite mlo himalajske soli i mali komadić maslaca....
Pečurke na maslacuPečurke na maslacu
29. maj
Operite pečurke i odvojte glavice od drški. Ako je potrebno isecite ih na parčiće, ali je dobro da su veće....
Pečurke sa pirinčemPečurke sa pirinčem
23. april
Prelijte jelo vodom od pečuraka (približno oko 3 šolje vruće vode), posolite, pa ostavite da se sve kuva na tihoj vatri. Kada pečurke sa pirinčem budu gotove, posipajte ih biberom i poslužite sa kriškom limuna....
Pečurke sa bulguromPečurke sa bulgurom
29. sep.
Pečurke očistite i naseckajte na sitno. Propržite ih u ulju i maslacu. Kada su pečurke gotove, dodajte narendanu šargarepu, na sitno naseckani peršun i beli luk i dodajte začine ih po ukusu....