Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da sačuvate skuvane špagete?Većina namirnica je laka za čuvanje, ali su neke specifične i ne zna baš svaka domaćica kako da sačuva skuvane špagete.
Kod čuvanja skuvanih špageta najznačajniji deo je samo kuvanje špageta....
21. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeNišta se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
30. januar
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
07. mart
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuZato je preporučljivo da uvek sačuvamo koru koja drži celinu tikvice i da koristimo parčiće tikvice u pripremi jela gde će se ona obraditi i skuvati dovoljno dobro....
17. jul
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
13. mart
Kako sačuvati cveklu?Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule.
Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
24. nov.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Špagete u zelenom sosuOguljeni avokado, limunov sok, maslinovo ulje, pinjole, zgnječeni beli luk, listove bosiljka, so i biber stavite u procesor za hranu. Mešajte dok ne postane glatko.
Zakuvajte veliki lonac slane vode. Dodajte testeninu...
08. januar
Jednostavne špagete u rerniSkuvajte špagete u slanoj vodi dok ne budu spremne!
Procedite ih i vratite u lonac!
Uzmite tiganj i stavite ulje. Zagrejte ga!
Dodajte mleveno meso i biber i so....
26. dec.
Špagete a la MatričanaU šerpi sa posoljenom vodom skuvajte špagete, na osnovu uputstva sa pakovanja.
Procedite ih i odmah ih prebacite u tiganj sa paradajz sosom. Protresite tiganj na vatri da začinite testeninu....
10. jul
Špagete sa prezlamaSkuvati špagete.
Zagrejati ulje sa maslacem pa dodati prezle i pržiti uz neprestano mešanje nekoliko minuta. Dodati šećer i mešati još kratko pa dodati špagete....
10. maj
Špagete sa prokeljomProkelj očistiti i staviti u vodu da se kuva. Skuvani prokelj staviti sa strane i sačuvati vodu. Ako je potrebno dodati još vode i sačekati da voda prokuva....
14. nov.
Špagete sa pestomŠpagete se stavljaju u posoljenu kipuću vodu dok ne budu gotove.
Ocede se i prelivaju se gotovim pestom, pri čemu se blago promešaju....
29. nov.
Špagete sa mocarelomSkuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju i ocedite ih. Uporedno sa tim stavite u posudu na ringlu vino, da vri i sačekajte, dok se ne redukuje....
24. nov.