Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da se popravi presoljeni pirinač?Druga opcija za popravljanje presoljenog pirinča je dodavanje povrća. Povrće će preuzeti deo začina, a najviše soli....
30. maj
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Kako da nam se ne lepi pirinačVode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode.
3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
18. feb.
Kako da blanširamo pirinač?Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
23. januar
Kako se kuva lep pirinačIako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
10. feb.
Kako da kuvamo smeđi pirinačNakon toga, smeđi pirinač se ostavlja na još 12 minuta, začini se maslacem i servira se kao ukusan garnirung.
Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji....
21. sep.
Kako da skuvamo savršen pirinačIsperite i natopite
Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Dva su razloga za ispiranje pirinča. Neke od fabrika koje proizvode pirinač stavljaju talk kao pomoćno sredstvo pri mlevenju....
30. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da popravimo presečeni majonez?Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine:
- U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
16. mart
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba.
Odaberite jedan od ova dva načina, koji vam se više sviđe, ali nikako nemojte da jedete presoljeno jelo....
12. avgust
Kako da popravimo presoljeni pasulj?U šerpu sa presoljenim pasuljem možete da stavite i sirovi pirinač na 5-10 minuta. Uzmite čistu pamučnu krpu, stavite pirinač u nju, pa sve stavite u pasulj....
18. mart
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloOperite lepo pola šolje pirinča i dodajte u jelo, pirinač možete zameniti sa šoljom za kafu svežeg mleka....
27. sep.
1
Kako da popravimo presoljeno jelo?Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
10. januar
1
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da pržite pirinač
Prženje pirinča se odvija u jako zagrejanoj masnoći, uz mešanje, dok ne poprimi staklast izgled....
23. maj
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza.
Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
20. mart
Da li se deblja od pirinča?Beli pirinač ima proteine koji se lako vari, ali smeđi pirinač ima deterdžente koji uništavaju štetne proteine koji ulaze u telo....
21. dec.
Kako da se otarasimo gasova?Osim klasičnih lekova koji obećavaju da će se stanje brzo i lako popraviti, možete i kod kuće da preduzmete mere.
Ponekad jedina stvar koju treba da uradite jeste da odete u toalet....
10. april
Kako da se odreknemo hlebaLjudi su naučili da obrađuju pirinač, brašno i šećer. Počela je aktivna proizvodnja pekarskih i slatkih proizvoda. Slatka peciva, hleb i beli pirinač su brzi ugljeni hidrati....
30. januar
Kako da se oslobodimo nitrata?Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama
- u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
16. jul
Kako da se oslobodimo refluksaMilioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
13. jul
Pirinač u čašiZapržimo u maslacu iseckan luk, šargarepu, suvo grožđe i pirinač. Sipamo bujon u začinjavamo solju i biberom.
Čim se pirinač skuva, dodajemo narendan sir i šunku, isečenu na kocke....
01. mart
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.