Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Kako da se rešimo mirisa belog luka?Jedinjenja koja sadrži čen belog luka tokom procesa metabolizma su pod uticajem metil sulfida i kod disanja se javlja loš ukus i neprijatan miris u ustima.
Namirnice koje uklanjaju miris belog luka.
Jedite voće....
06. april
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKoristi spreja od belog luka
Sprej od belog luka je veoma koristan za naš organizam, tako što on može da se primenjuje za:
1....
27. jul
Korisna svojstva belog lukaRedovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom.
Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
01. jul
Turšija od belog lukaOstavite da se salamura ohladi i prelite beli luk sa zelenim začinima....
25. jul
Predjelo od belog lukaBeli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa.
Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
17. mart
Namaz od belog lukaPočnite da ga mešate mikserom i da postepeno dolivate ulje. Treba da dobijete vazdušast kavijar. Ako vam se učini da količina ulja nije dovoljna, sipajte još....
28. april
Tortilja od belog lukaZagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali...
27. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaServirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
23. maj
Supa od pečenog belog lukaNeverovatan ukus ima ova supa od pečenog belog luka.
Poslužite toplu supu od pečenog belog luka....
08. mart
Tinktura od divljeg belog lukaOperemo dobro listove divljeg belog luka i isečemo ih na sitno.
Stavljamo ih u dobro opranu staklenu teglu i prelivamo vodom.
Zatvaramo čvrsto teglu i stavljamo na toplo i sunčano meso na 15 dana....
22. jun
Madridska čorba od belog lukaDodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte.
Kuvajte još 2 minuta i isključite.
Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
05. feb.
Španska čorba od belog lukaBeli luk se zaprži na srednjoj vatri 30 sekundi, dodaju se džigerice i šunka i prži se 2 minuta.
Dodaju se pržene kocke hleba i prže se minut. Dodaju se isečena ljuta paprika i bujon i stavlja se da provri....
30. jul
Maslac sa ukusom belog lukaČenove belog luka se dobro ispresuju i pomešaju sa solju, biberom i limunovim sokom.
Peršun iseckati što sitnije.
Sve ovo se dodaje i meša u otopljeni i ohlađeni maslac, koji se još nije očvrsnuo....
12. nov.
Dijetalni sos od belog lukaU zavisnosti od željene gustine možete da dodate ili sitan sir ili mleko i da pasirate dok ne dobije konzistenciju koji vi želite.
Kad postignete željenu gustinu, dodajte maslinovo ulje i sok od limuna....
12. jul
1
Mlečni sos od belog lukaUmutite kiselo mleko sa maslinovim uljem, dodajte izgnječen beli luk, so, biber, mutite dok se ne dobije ujednačena smesa....
02. jun
Pasta od mladog belog lukaOčistite mladibeli luk i operite ga. Nasecite ga na krupno. Pasirajte beli luk sa solju i mirođijom, a kasnije dodajte ulje malo po malo i nastavite sa pasiranjem dok ne dobijete željenu gustinu.
Ako vam nije dovoljno...
25. maj
Lak sos od belog lukaBeli luk sitno narendajte. Dodajte mu kiselo mleko, majonez i začine.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
20. april