Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da skuvamo kukuruz?Može se koristiti i za direktnu konzumaciju - samo je potrebno skuvati kukuruz, da se posoli i spreman je. Kuvanje kukuruza je veoma važan deo njegove pripreme....
22. januar
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako da skuvate jezik?Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
22. sep.
Kukuruz u tegliZa ovaj recept se preporučuje da odaberete mlad kukuruz. Očistite od listova i kukuruzne svile i stavite da se kratko kuvaju u vodi....
30. jun
Konzervirani kukuruz u teglamaVažno je da tegle ne punite do vrha, s obzirom na to da će kukuruz nabubreti vremenom i postoji realna opasnost da poklopci eksplodiraju.
Konzervirani kukuruz u teglama je gotov....
31. jul
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneUkoliko volite dobro skuvana jaja, izvadite ih iz vode nakon 5-7 minuta. Dobro skuvano jaja je ono kod kojeg je žumance delimično tečno u samom centru i trvrđe po krajevima, a belance u potpunosti tvrdo....
08. jul
Kukuruz na pariZamrznut kukuruz se stavlja u korpicu za kuvanje na pari. Ako nemate, možete da koristite cediljku, po mogućstvu metalnu.
Korpica se stavlja u posudu sa vrelom vodom koju ne treba da dodiruje....
26. april
Kako se kuva kukuruzDa bi skuvali klip kukuruza, potrebno je prvo ga očistiti od lišća i tzv. svile - dugih žutih niti....
27. april
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
07. mart
Kuvani kukuruz u ekspres loncuKukuruz očistite od listova i svile. Spoljašne stare listove bacite, a ostale sačuvajte. Ako su klipovi duži, možete ih iseći na poma ili ostaviti cele, važno je da mogu da stanu u lonac....
20. jul
Kuvani kukuruz sa maslacemOstavite maslac u zamrzivač da se stegne.
Za to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode.
Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....
26. nov.
Pikantni kukuruz na roštiljuDobro premažite klipove kukuruza sosom. Zagrejte dobro roštilj.
Ispecite kukuruz na roštilju, uz povremeno okretanje i premazivanje sosom.
Pecite kukuruz dok ne bude gotov - oko 15-20 minuta....
07. sep.
Pečeni kukuruz sa maslacemOvim aromatičnim maslacem premažito obilno svaki klip kukuruza i stavljajte ih da se peku na ugrejanom roštilju.
Pecite kukuruz oko 10 minuta sa svih strana ili dok zrna ne omekšaju....
03. okt.
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Ako volite kukuruz, pogledajte i:
- naši recepti za kukuruz;
- salate sa kukuruzom;
- ili naučite šta kukuruz sadrži;...
13. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- Kada skuvate heljdu, sklonite je sa vatre, ali nemojte dizati poklopac, već preko njega stavite peškir i neka tako dostoji 15 minuta....
13. mart
Pirinač, kukuruz i grašak iz rerneGrašak je iz konzerve i kukuruz. Potrebnu količinu operemo i dodajemo u pirinač u plehu.
Povrće začinimo željenim začinima, promešamo dobro i prelivamo sa 1 1/2 šolje vode. Pečemo na 180 stepeni....
13. dec.
Kako sa skuvamo domaćeg petlaKako da skuvamo petla sa pivom
Petao se slaže dobro i uz pivo. Ovo jelo je pogodno za zimske mesece....
14. okt.