Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma pogodan za zamrzavanje....
20. dec.
Kako da spremite vrganjeVrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila.
Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
25. sep.
Kako da zamrznemo vrganje?Tako ispunimo jedan od najvažnijih koraka za zamrzavanje vrganja - da se zamrzavaju postepeno u malim količinama.
Po želji, pre nego što zamrznemo vrganje, možemo da ih blanširamo....
27. jul
Zašto i kako da zamrznemo jabukeUjutro zamrznuto voće prebacite u kesicu za zamrzavanje. U ovom obliku bolje će zadržati oblik i plodovi se neće lepiti....
27. dec.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
22. avgust
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
05. jun
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
27. jun
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuZagrejte tiganj na umerenu do jaku vatru sa maslacem i maslinovim uljem, u slučaju da volite masnije možete da dodajte još....
30. jul
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
07. dec.
Rižoto sa vrganjem i tartufomRižoto sa vrganjem i tartufom je spreman.
Tartuf možete iseći na tanke listiće, ali je bolji ukus kada se narenda.
Prijatno!...
27. mart
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
01. jul
Čorba od vrganja i lisičarkeVrganje stavite u toplu vodu i ostaviti da odstoje desetak minuta.
Nasuti vino u dinstani luk i mešati dok ne ispari. Dodati lisičarke luku. Oljuštiti krompir, pa dodati lisičarkama. Dodati natopljene vrganje....
18. jun
Kako se konzervira vrganj?Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu:
- pasta sa pečurkama;
- supa od pečuraka.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
24. okt.
Mirisna supa od svežih vrganja i tikvicePreliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na tihoj vatri, oko 20 minuta....
04. sep.
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Ukus vrganja se kombinuje i odlično dopunjava sa bešamel sosom, kao i paradajz sosom....
03. nov.
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
28. okt.
Kako da zamrznemo puževe?Ipak, pre nego što zamrznete puževe, treba da ih veoma dobro očistite i po želji da ih skuvate.
Čišćenje počinje sa dva do tri dana gladovanja, kojem treba da izložite puževe....
08. mart
Kako da zamrznemo voće?Kod ovog voća se preporučuje da ga prvo poređate u pleh i da ga zamrznete na nekoliko sati, a da ga nakon toga rasporedite u kesice i vratite u zamrzivač....
27. nov.
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomZačinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk.
Sipajte luk i...
05. feb.
VrganjVrste vrganja
Pravi vrganj /Boletus edulis/ je u našoj zelji poznat i kao hrastov vrganj ili samo vrganj. To je najpopularniji predstavnik ove vrste....
19. maj
Kako da operemo sušene vrganje?Zatim ocedite vodu, isperite pečurke i nastavite da kuvate svoju čorbu od vrganja ili rižoto sa vrganjima.
Pogledajte još kako se kuvaju sušeni vrganji....
18. maj
Kako da prepoznate vrganj?Vrganj je jedina gljiva koja ne menja boju mesa.
Cevi
Kod vrganja cevčice su dugačke od 1 do 3 cm....
29. okt.