Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen? Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Kako i koliko dugo kuvati kinou?Kako i koliko dugo kuvati kinou?
04. januar
Bela zrna kinoe će postati providna i oko svakog će se formirati mali krug. Ako volite kinou, preporučujemo vam da isprobate ove recepte salata od kinoe ili ćuftice od kinoe....
Koliko dugo se kuva riba?Koliko dugo se kuva riba?
20. okt.
Ali vreme kuvanja ribe takođe zavisi od toga koliko debele komade isečete ili koliko je velika cela riba; - Da začinite ribu u vodu u kojoj ćete kuvati ribu, morate staviti so, biber u zrnu, luk, peršun, celer, šargarepu...
Koliko dugo se kuva boranija?Koliko dugo se kuva boranija?
24. jul
Evo opšteg vodiča o tome koliko dugo kuvati boraniju koristeći različite tehnike. Koliko dugo se kuva boranija Kuvanje je uobičajena metoda kuvanja boranije....
Koliko dugo se kuva slatko?Koliko dugo se kuva slatko?
24. jun
Odnos voća i šećera je 1:1, ali zavisi i od toga koliko je voćka zrela. Više šećera daje više sirupa. Za slatko od jagoda, malina ili kupina, količina šećera može da se smanji dva puta....
Koliko dugo se kuva petao?Koliko dugo se kuva petao?
23. avgust
To koliko dugo ćete kuvati petla zavisi od toga šta ćete koristiti kako biste skuvali petla i to koliko je on star....
Koliko dugo se kuva kopriva?Koliko dugo se kuva kopriva?
16. avgust
Koliko dugo se kuva kopriva? U ključalu vodu se stavljaju koprive na otprilike 5 minuta kako bi mogli listići da se otpuste....
Koliko dugo se kuva boranija?Koliko dugo se kuva boranija?
11. avgust
Boranija je hrana koja je poznata svakom domaćinstvu na balkanu, koja je takođe mnogo ukusna i voljena. Boranija je veoma bogata kalijumom. Varijanti za njeno spremanje ima mnogo i raznovrsne su - čorbe, janije, učestvuje...
Koliko dugo se kuva žito?Koliko dugo se kuva žito?
10. avgust
Žito je jedna od najstarijih poznatih kultura čovečanstva i veoma je korisno za konzumaciju. Žito ili još pšenica može da bude uključeno u raznovrsne obroke poput doručka, ručka ili večere. Prilikom pripremanja ...
Koliko dugo se kuva pasulj?Koliko dugo se kuva pasulj?
11. feb.
Teško je da se da tačan odgovor na pitanje koliko je potrebno da se pasulj kuva, zato što to zavisi od mnogo faktora....