Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se dinsta mleveno meso?Najčešće se mleveno meso dinsta sa lukom i šargarepom. Luk i šargarepu naseckajte sitno, nakon toga ih stavite u tiganj sa 4-5 kašika ulja, zapržite ih do zlatne boje i onda dodajte mleveno meso pa sve poklopite....
08. avgust
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?U grčkoj i turskoj kuhinji, često se u mleveno meso dodaje i cimet. Tipičan primer za to je grčka musaka sa patlidžanom i turski punjeni patlidžan sa mlevenim mesom.
8....
16. jul
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
12. feb.
1
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih.
Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
26. jun
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuZa sos isjeći crveni i bijeli luk sitno, pa staviti u zagrijanu tavu sa maslinovim uljem, pa kad omekša staviti i isjeckane šampinjone da se dinstaju....
15. okt.
1
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
12. maj
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. mart
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava....
28. sep.
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMožemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi.
Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj....
01. dec.
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
05. april
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikServiramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
23. maj
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemOdmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
17. okt.
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
21. feb.
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
13. okt.
Mleveno meso - bugarska kajmaTajna zaista ukusnog mlevenog mesa je u pravilnim proporcijama između količine mlevenog mesa i kombinacije različitih začina. Začini zavise od vrste jela koju želite da napravite s mlevenim mesom....
27. jun
Začini za mleveno mesoU istoj masnoći se dinsta iseckani praziluk nakon čega se sipa u tepsiju. Na njega se ređaju ćuftice i zalivaju se s malo tople vode. Peče se u rerni dok voda ne ispari....
11. dec.
Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajimaDodajte šargarepu i mleveno meso, pa kad se sve proprži, dodajte paradajz pire i grašak. Začinite i sklonite sa vatre.
Krompir skuvajte u prethodno posoljenoj vodi. Ogulite i ispasirajte....
19. feb.
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusomDodajte mleveno meso i začine.
Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta....
10. sep.
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun