Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se i koliko vremena dinstaju školjke?Kako se i koliko vremena dinstaju školjke?
01. feb.
Ostaje vam samo da ih dinstate. Dinstanje školjki oduzeće vam sasvim malo vremena. Stavite ih u odgovarajuću šerpu ili tiganj, dodajte sasvim malo bujona - oko 200-300 ml na 2 kg školjki i poklopite....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Školjke u tiganjuŠkoljke u tiganju
28. april
Dodajte očišćene školjke i sipajte vino. Poklopite tiganj i rastresite dobro. Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme. Začinite solju i biberom gotove školjke....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Pohovane školjke u marinadiPohovane školjke u marinadi
18. feb.
Sipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata. Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom. Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
Donaks školjke u tiganjuDonaks školjke u tiganju
07. jul
Za to vreme sve bi trebalo da se otvore i odmah ih skinite sa vatre. Prekuvane bele školjke budu suve i gube ukus mora, zato ih nemojte kuvati više od toga....
Školjke na pločiŠkoljke na ploči
04. mart
Potrebno im je malo vremena da se otvore, oko 2 minuta. Nakon što se to desi odmah ih prebacite u odgovarajući tanjir za serviranje. Pospite izdvojenim maslinovim uljem i biberom....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Kuvajte tako 2 minuta i pogledajte da li su sve školjke otvorene. Kuvanje je ponekad brže, zbog toga i proveravajte. 4. Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Školjke se kuvaju, dinstaju, prže, dime i sole. Školjke se veoma dobro kombinuju sa pirinčem, krompirom, žitaricama, makaronama, povrćem i majonezom....
Pržene pohovane školjke u testuPržene pohovane školjke u testu
20. sep.
Očišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju. Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna. U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
Školjke u sosu od pivaŠkoljke u sosu od piva
28. avgust
Drmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile. Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
Školjke u pikantnom paradajz sosuŠkoljke u pikantnom paradajz sosu
01. sep.
Pokrijte poklopcem i lagano protresite nekoliko puta dok se sve školjke ne otvore - otprilike 4 minuta....
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)
23. jul
Poklopimo i nakon desetak minuta od uključivanja ringle su gotove - kad se sve školjke otvore. Ako ima onih koje se nisu otvorile, bacamo ih....
Školjke sa kuvanim krompiromŠkoljke sa kuvanim krompirom
19. jun
Nastavljamo da kuvamo bez poklopca dok školjke ne porumene ravnomerno sa obe strane, ne zaboravimo da mešamo. Naše super jelo od školjki sa kuvanim krompirom je gotovo! Posipite iseckanom mirođijom. Prijatno!...
Pohovane školjke na ražnjićuPohovane školjke na ražnjiću
25. feb.
Izvadite pohovane školjke na kuhijjsku salvetu da se ocedi suvišna masnoća. Istucajte na krupno pinjole. Dodajte ih u kiselo mleko. Začinite solju, izgnječenim čenom belog luka i sa 3 kašike soka od limuna....
Pohovane školjke sa pivomPohovane školjke sa pivom
23. jun
Skuvajte 200 ml vode i nju sipajte školjke. Kuvajte tri minuta i procedite. Od brašna, žumanca i piva pravimo gustu kašu, u koju uvaljamo školjke. Pohujemo ih u maslacu i serviramo sa tartar sosom....
Kuvane školjke sa pivomKuvane školjke sa pivom
24. jul
Kupljene školjke treba da budu zatvorene. Ako su otvorene ili slomljene, onda ih uklonite. Stavite školjke u hladnu vodu. Istrljajte ih četkom, kako biste uklonili naslage na njima....
Pržene školjke sa lukomPržene školjke sa lukom
12. maj
Sačekajte sa se školjke ohlade i odvojite od ljušture. U tiganju, na umerenoj vatri, rastopite maslac sa maslinovim uljem i dinstajte luk, isečen na tanak polumesec....
Školjke na kastiljski načinŠkoljke na kastiljski način
09. feb.
Za to vreme u duboku šerpu stavite školjke sa belim vinom (može i malo limunovog soka). Poklopite poklopcem i blago protresite dva, tri puta tokom 3-4 munuta ili dok se sve školjke ne otvore....