Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se jede celer?Pogledajte i neke ukusne recepte sa celerom: Zapečeno jelo sa celerom, Pečeni celer sa belim lukom, Celer sa kačkavaljem na milanski način....
27. dec.
1
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoTokom cele godine sanjamo o tome kako ćemo dobiti blistav i preplanuli ten na plaži. A tamo, na vrelom pesku, vreme je za nešto što će nas rashladiti. To može biti i niskokalorično i hranljivo, i vrlo ukusno....
09. avgust
Aromatični celer sa pečurkama i ječmomUmotajte celer u foliju, ostavljajući mali otvor na vrhu.
Stavite maslac na celer tako da se istopi i oko njega, i poklopite. Peći na 190 stepeni oko 2 sata ili dok ne omekša....
21. okt.
Salata od celera i cvekleOperite povrće i narendajte ga na sitno rende. Pomešajte sa sitno isečenim peršunom.
Začinite salatu uljem i sokom od limuna i ukrasite grančicama peršuna....
31. avgust
Pire od celera i pavlakeDodaje celer i malo soli.
Kuvajte dok povrće ne bude gotovo.
Izvadite celer i pasirajte pasatorom da biste se uverili da neće ostati komadići. Krompir ocedite od vode i stavite u posudu....
12. jul
Pire od celera i krompiraSipajte ga u tanjir i ukrasite listićima celera i maslinama!
Pire od celera i krompira je gotov....
16. feb.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se čuva celer?Celer možete staviti i u vakuum kese, s tim što treba da izbacite što je moguće više vazduha pre nego što ih zatvorite. Stavite spakovan celer u deo frižidera za povrće....
31. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Krem supa od celera i karfiolaKrem supa od celera i karfiola koja je korisna i hranljiva.
Operemo karfiol za supu i stavljamo ga u šerpu pokrivenu vodom. Dodajemo so po ukusu i 10 minuta nakon što provri voda isključujemo ringlu....
29. nov.
Koliko često je dobro da se jede meso?Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina?
Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
05. avgust
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. mart
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se začinjava ćuretina?Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti.
Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
16. jun
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se priprema štrudla?Štrudla je jedan od najaromatičnijih i najukusnijih slatkiša koje ste ikada probali. Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda...
10. jun
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Kako se pohuju paprikeDa biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle.
Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
03. jun