Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Ali kuvajte rakova je u vodi je najodgovarajuće pored reke. Rakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se jedu rakovi?Kako se jedu rakovi?
14. dec.
Kuvani rakovi su ukusno jelo, koje se ne stavlja svaki dan na sto. Šta da radimo ako nam se pruži srećna prilika da probamo ukusno meso rakova? Kako da se izborimo sa tim?...
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPečeni rakovi u mlečnom sosu
02. avgust
Pomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom. Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem. Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta....
Rečni rakovi na žaruRečni rakovi na žaru
29. nov.
Izvuku se reskim pokretom. Stavljaju se na žar i peku dok ne porumene sa obe strane. Kuvaju se veoma brzo. Služe se na tanjiru. Najbolji deo pečenih rakova za jelo je rep. Odlomi se i izvadi meso. Posolite po želji....
Rakovi na rostovski načinRakovi na rostovski način
17. okt.
Čim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo. Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
Punjeni rakovi sa pomorandžomPunjeni rakovi sa pomorandžom
16. nov.
Sos Bešamel razredimo toplim svežim mlekom i istom količinom bujona od skuvanih rakova. Dodaju se jaja i meša se dok se ne dobije homogena smesa. Začinjava se solju po ukusu....
Kuvani rakovi na ruski načinKuvani rakovi na ruski način
01. avgust
Dodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom. U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
Kuvani rakovi sa belim vinomKuvani rakovi sa belim vinom
31. jul
Kada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta. Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
Rakovi sa sosom od pavlakeRakovi sa sosom od pavlake
18. dec.
Zapržite i klešta od rakova 2 minuta, izvadite ih i ostavite da se cede na kuhinjskom ubrusu. Dodajte u tiganj luk isečen na sitno da se zaprži. Dolijte pola vina i ostavite da omekša....
Čorba od rakova i đumbiraČorba od rakova i đumbira
09. jul
Šargarepa, praziluk i lovorovi listovi se stavljaju zajedno sa bujonom da vru oko 10 minuta. Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom....
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaRakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićima
31. jul
Pomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe. Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz. Pospite biberom i solju. Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....
Rakovi sa ajolijem i mladim lukomRakovi sa ajolijem i mladim lukom
20. nov.
Rakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir. Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna....
Dinstani rakovi sa belim vinom i pavlakomDinstani rakovi sa belim vinom i pavlakom
07. nov.
Operite rakove četkom i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Izvadite meso iz ljuštura rakova. U posudi poređajte meso od rakova, peršun, pavlaku, vino i začine....
RakoviRakovi
05. sep.
Kada kupujete rakove, obratite pažnju da li su im repovi povijeni. Ako jesu - to je znak da su rakovi zdravi. Što veće rakove izaberete, to ćete dobiti više mesa, pa tako od rakova od 10 cm nećete imati mnogo mesa....
Kako se kuvaju rakovi?Kako se kuvaju rakovi?
21. mart
Važno za kuvanje rakova Rakovi moraju biti živi pre kuvanja, inače postoji rizik od ozbiljnog trovanja. Kuvani rakove dobiju bogatu crvenu boju. Ako se rakovi prekuvaju, oni će biti "gumeni", a ne ukusni....
Kuvani rakoviKuvani rakovi
27. jun
Dodajete očišćene rakove u kipuću vodu i ostavljate oko 6-7 minuta. Servirate po želji sa limunom....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jedu škampi?Kako se jedu škampi?
03. maj
Sigurno se svako od nas brinuo i pitao, da li je, kada se nalazimo na javnom mestu ili u ekskluzivnom restoranu, nekulturno da kada jedemo škampe da ih rukama ljuštimo. Da li zaista ovim postupkom kršimo neke protokole i...
Kako se jedu ostrige?Kako se jedu ostrige?
03. januar
Ostrige su jedan od najukusnijih morskih delikatesa. Njihov ukus je veoma cenjen. Ostrige se smatraju istančanim delikatesom, koji se poslužuje samo u specijalnim prilikama. One treba da se gutaju polako i sa uživanjem, kako...
Kako se kuvaju rečni rakovi?Kako se kuvaju rečni rakovi?
14. okt.
Neće biti teško iznenaditi svoje najmilije pravim aromatičnim rečnim rakovima. Rečni rakovi, poput morskih rakova, najukusniji su kuvani....
Morski rakovi naturMorski rakovi natur
26. jul
Kada svi rakovi dobiju lepu crvenu boju, skinite ih sa vatre, izvadite iz vode i spremni su za jelo. Morski rakovi natur su neverovatni....
Aromatični rečni rakoviAromatični rečni rakovi
08. dec.
Operemo rakove i očistimo ih, skidamo kružnim pokretima srednji deo repa i izvadimo crevo. Kad voda provri dodajemo rakove. Kuvamo 15 minuta ili dok lepo ne porumene. Kad budu gotovi procedimo ih u đevđiru....