Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Kako se koristi blender?Dobra vest je da se blender koristi veoma lako, a uz njegovu pomoć možete da pripremite ne samo smuti, već i mnogo drugih stvari....
12. feb.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
02. jun
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
03. jun
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiRecept za jaje od lanenog semena
Potrebne su vam 3 supene kašike vode i 1 supena kašika lanenog semena;
Možete da koristite blender, mlinčič za kafu ili mlinčić za začine kako biste pomešali semenke....
17. mart
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti.
Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
19. januar
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiMeđutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
15. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
13. januar
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava.
Za šta se koriste morske špargle?...
30. nov.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. mart
Kako se čuva boranija?Tako uskladištena boranija može se koristiti kao glavno jelo; da se doda u đuveč od povrća; za salatu; za prilog; za čorbe i druge ideje....
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se začinjava ćuretina?Možete koristiti većini omiljeni biber, ali ako pri ruci imate šareni biber, imaćete egzotičniji i bogariji miris....
16. jun
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakTakođe, pre nego što skuvate grašak operite ga i koristite šerpu sa debelim dnom, da ne zagori. Voda treba da pokrije grašak oko 1 cm i stavite da se kuva na tihoj vatri....
13. jun
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Kako se pohuju paprikeUkoliko nemate nekoliko vrsta sireva, možete koristiti običan kravlji. Potrebno vam je deset paprika, preporučuje se da budu crvene....
03. jun