Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva artičokaSeku se spoljašnji grubi listovi, s vremena na vreme se potapa u limunsku vodu.
Dno istrljamo od dlačica uz pomoć kašičice i artičoku ostavljamo u vodi sa sokom od limuna....
15. jun
Kako se kuva grašakKoliko vremena se kuva grašak?
Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
13. jun
Kako se kuva kukuruzBitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom.
Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
27. april
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji je prethodno bio namočen?
Nakon što je pasulj odstajao neophodno vreme, on se ocedi od vode i stavlja se u posudu u kojoj će se kuvati....
14. okt.
Kako se kuva lep pirinačPre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
10. feb.
Kako se kuva i koliko vremena se kuva teleći jezik?Ako koristite ekspres lonac za kuvanje, skratićete vreme kuvanja na 50 minuta. Poštujte ova vremena, jer teleći jezik nije dobar ako je prekuvan!...
15. mart
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuNemojte stavljati u vok tiganj previše proizvoda u isto vreme. To će smanjiti temperaturu kuvanja i na kraju možete dobiti kuvano, a ne hrskavo povrće. Količina proizvoda koja može da se prži odjednom je do 300 grama....
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Različitim vrstama pasulja je potrebno različito vreme da se skuvaju. Uvek poštujte uputstvo, koje piše na pakovanju pasulja.
- Dok se kuva, s vremena na vreme probajte po neko zrno pasulja....
26. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Teleći jezik u maslacuSkuvajte jezik u slanoj vodi. Oljuštite kožu i nasecite ga na listiće.
Posebno pripremite beli luk, takođe nasečen na listiće. U posudi na vatri istopite maslac i u njemu upržite beli luk.
Dodajte nasečeni jezik....
28. jun
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Kako se kuva teleći jezik?Sada kada znate kako da kuvate teleći jezik, želimo vam prijatno kuvanje....
05. okt.
Koliko vremena se kuva svinjski jezik?Svinjski jezik je veoma lak za kuvanje i oduzeće vam manje vremena od telećeg jezika. Kada ga skuvate, od svinjskog jezika možete pripremiti svinjski jezik u maslacu ili pohovan svinjski jezik....
07. nov.
Teleći jezik u kiseloj pavlaciServiramo jezik sa prilogom po izboru, posut svežim začinima.
Super retro recept - teleći jezik u kiseloj pavlaci....
15. nov.
Teleći jezik u ekspres loncuDobro operemo jezik i stavljamo ga u ekspres lonac. Sipamo 2 litre vode i ostavljamo da provri.
Otvaramo lonac, procedimo bujon i dodajemo glavice luka cele, koren peršuna, celer, lovorov list i biber....
04. jul
Teleći jezik u belom sosuTeleći jezik dobro skuvajte u ekspres loncu oko 50 minuta. Dodajte dva lovorova lista, jednu kašičicu soli, zrna pimenta i biber....
24. jul
Aromatični teleći jezik u maslacuOperite i dobro očistite teleći jezik.
Skuvajte ga u slanoj vodi sa lovorovim listom.
Istopite maslac u tiganju i dodajte jezik.
Pržite oko 1-2 minuta, dodajte so, biber i kumin po ukusu da jezik primi arome....
28. jun