Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se kuva zamrznut brokoli?Kako se kuva zamrznut brokoli?
13. mart
Zamrznut brokoli je takođe veoma lak za obradu, jeftin je i ima ga u većim količinama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast; - Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja; - Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Potrebni sastojci: 2 vezice mladog luka, 2 šargarepe, 1 tikvica, 1 crvena paprika, 2 supene kašike susamovog ulja, 150 ml soja sosa, 250 g sojinih ljuspica, 200 g brokolija....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Zamrznuti brokoli s maslacemZamrznuti brokoli s maslacem
12. april
Stavljamo brokoli da se izdinsta toliko dok se ne odmrzne. Dodajemo mu i konzervu slatkog kukuruza. Dodajemo beli luk u prahu, biber i dobro promešamo....
Brokoli u mlečnom sosuBrokoli u mlečnom sosu
09. april
Brokoli se iseče na parčiće i izdinsta u vreloj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša. Nakon toga se sklanja s ringle, iscedi se i ostavlja da se ohladi. U ohlađeni brokoli se dodaju so, majonez i gnječeni beli luk....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
Brokoli iz rerneBrokoli iz rerne
04. maj
Dinstajte ili kuvajte 12-13 minuta isečenu šargarepu, krompir i brokoli. Sipajte ih u pleh, namazan maslinovim uljem. Umutite jaje, so, biber i rendani kačkavalj posebno....
Brokoli sa pavlakomBrokoli sa pavlakom
23. maj
Zagrejte maslac i ulje u velikom tiganju i dinstajte brokoli zajedno sa belim lukom iseckanim na krupno. Nakon što se zaprži dodajte umućenu kiselu pavlaku i sve začine....
Brokoli sa siromBrokoli sa sirom
12. jul
Brokoli stavite u poklopljenu posudu i ugrejte 2-3 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, mešajte po jednom. Ocedite sos koji se stvorio....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Kada se odmrzne, brokoli se ne može ponovo zamrznuti. Čuvanje brokolija konzerviranjem U ovom slučaju, radi se o zatvaranju brokolija u tegle....
Kuvani brokoli za garnirungKuvani brokoli za garnirung
11. januar
Operite i razlomite sav brokoli ostavljajući oko 5 cm drški. Stavite u odgovarajuću šerpu i dodajte vodu i sve sastojke....
Pohovan brokoli sa pivomPohovan brokoli sa pivom
11. januar
Pravimo kašu od pivra od 4-5 kašika brašna, soli, bibera, razredimo pivom (na oko). potapamo i pržimo pohovan brokoli u zagrejanoj masnoći. Pohovan brokoli sa pivom je sjajno brzo jelo!...
Pohovan brokoli sa mocarelomPohovan brokoli sa mocarelom
08. dec.
Posle se stavlja da se prži u zagrejanom tiganju sa uljem. Gotov pohovani brokoli se ostavlja u tanjiru pokriven kuhinjskim ubrusom kako bi upio masnoću ukusnog brzog predjela. Na kraju se posipa mocarelom....