Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuka je odličan izvor energije, jer 100 grama ovog voća sadrži do 13, 81 g ugljenih hidrata. Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu...
Kako se ljušti ananas?Kako se ljušti ananas?
02. januar
Za njihov mir, reći ćemo da se ananas veoma lako ljušti. Uzmite jedan dobro sazreo ananas i ostavite ga da legne. Nakon toga, oštrim nožem odstranite lišće zajedno sa oko 2 cm ploda....
Ananas sa kremom i piškotamaAnanas sa kremom i piškotama
13. jul
Dodajte mleko i na slaboj vatri mešajte dok se ne zgusti. Skinite sa ringle i dodajte esenciju. Pomoću noža i kašike izdubite ananas. Skinite tvrdi deo, a ostali isecite na male komade....
AnanasAnanas
14. april
Stavite ananas u tepsiju, kako bi sokovi dok ga sečete tu ostali i ananas pažljivo ogulite. Zatim ananas isecite na komade, ali obavezno uklonite sredinu ananasa. Ananas se konzumira isključivo u svežem stanju....
Sladoled od ananasa u kalupimaSladoled od ananasa u kalupima
07. april
Mešajte neprestano, dok se smesa ne zgusne, ali ne da vri. Kad je gotovo procedite smesu i ostavite da se ohladi. Dodajte pasiran ananas i promešajte dobro....
Desert od ananasa i grčkog jogurtaDesert od ananasa i grčkog jogurta
25. nov.
Ananas isecite na kockice i ostavite u posudi sa medom 2-3 minuta dok se dobro ne upije. Na roštilj tiganju pržite komade ananasa 3-4 minuta sa svake strane, a zatim ih odvojite u posudu....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se seče ananas?Kako se seče ananas?
25. jul
Nakon toga, nasecite ananas na kriške, ali izbacite unutrašnjost ploda ananasa. Srce ananasa je tvrdo i nije za jelo....
Kako se seče ananas?Kako se seče ananas?
02. maj
U uspravnom položaju počnite da režete koru sa svih strana, kao da ga ljuštite. Debljina kore je oko 1 cm, ne treba seći više....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se ljušti keleraba?Kako se ljušti keleraba?
05. januar
Keleraba nije među najomiljenijim jesenjim vrstama povrća, ali nećete pogrešiti ako je uvrstite u svoj jelovnik, jer je veoma korisna za organizam. Ako odlučite da to uradite, verovatno ćete se suočiti sa problemom da...
Kako se ljušti bundeva?Kako se ljušti bundeva?
06. sep.
Postoje dva načina da oljuštite bundevu - ljuštilicom ili nožem. Pošto bundeva ima tvrdu koru, ljuštilica mora biti jaka, inače će se slomiti. Druga opcija - nožem je praktičnija, jer se nećete brinuti da ćete bilo...
Kako se ljušti mango?Kako se ljušti mango?
21. jun
Mango je tropsko voće, koje je bogato beta karotenom. Voće je bogato ivitaminima iz grupe B, vitaminom C, kalijumom, gvožđem i mnogim drugim korisnim elementima za naš organizam. Mango deluje kao antioksidans i...
Kako se ljušti paradajz?Kako se ljušti paradajz?
24. maj
Ali, odmah se postavlja pitanje - kako se paradajz može lako ljuštiti u domaćim uslovima? Nemojte misliti da je potrebno previše vremena ili da je suviše komplikovano za izvođenje....
Kako se ljušti kesten?Kako se ljušti kesten?
19. mart
Kora se ljušti mnogo lakše ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate malo ulja - kao što se dodaje prilikom kuvanja špageta kako se ne bi slepile....
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
19. jun
Kako se ljušti patlidžan? Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre. To znači da se ne ljušti kopmletno, već se pravi šara, tako što se ljušti svaka druga traka....
Kako se ljušti lešnik?Kako se ljušti lešnik?
02. maj
Da li i vama kao veoma dosadan posao zvuči ljuštenje lešnika? Evo ideje kako taj posao možete završiti brzo. Potrebno vam je: - 900 ml filtrirane vode (destilisane) - 1 i 1/2 do 2 šolje lešnika - 4 kašike (oko 58 g)...
Kako se ljušti kivi?Kako se ljušti kivi?
17. feb.
Procedura je jasna - sečemo koru i jedemo voće...ili bar ono što nam je ostalo od njega, zato što ljušteći nižem rizikujemo da odsečemo i mesnati deo....
Kako se ljušti avokado?Kako se ljušti avokado?
28. mart
Da biste lako oljuštili avokado, treba da kupite dobro sazrelu i mekanu voćku. Podelite ga nožem na pola i odvajate polovine. Košticu ćete odstraniti, ako direktno zabijete u nju nož po dužini, i laganim povlačenjem je lako...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. mart
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...