Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se maslac muti u penu?Kako se maslac muti u penu?
23. jul
Upravo zbog toga ćemo vam reći kako se tačno muti maslac u penu. Za to su vam potrebni maslac na sobnoj temperaturi i šećer, najbolje da to bude šećer u prahu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Pomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu. Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču....
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?
07. maj
Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
MaslacMaslac
16. jul
Kravlji maslac Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
Kako se muti mikserom?Kako se muti mikserom?
21. maj
Mikser je jedan od velikih pomoćnika u napregnutoj svakodnevici jedne domaćice. U zavisnosti od toga šta ćete mutiti postoji nekoliko brzina na samom uređaju. Iskusne domaćice preferiraju lake miksere, koji su ujedno i zgodni...
Kako se muti akvafaba?Kako se muti akvafaba?
01. sep.
Akvafaba je prirodni proizvod koji se dobija od mahunarki. Tj. to je tečnost koja se dobija prilikom kuvanja. Pre nekolko godina, sasvim slučajno kuvar otrkiva akvafabu. On shvata da se prilikom mućenja tečnosti od...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se topi maslac?Kako se topi maslac?
27. mart
Stavite maslac u odgovarajuću posudu i zagrejte ga na 30 sekundi do 1 minute na maksimalnoj snazi od 900 W u zavisnsti od količine maslaca. Pratite stanje maslaca stalno. Treći način je da maslac istopite na pari....
Kako se čuva maslac?Kako se čuva maslac?
01. april
Pravilno čuvajte maslac,kako bi vaši recepti sa njim mogli savršeno uspeti. Ne postoji ništa ukusnije od kolača sa maslacem ili pečurki na maslacu. Ne treba zanemariti ni ukusne kolačiće sa maslacem....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kakao maslacKakao maslac
13. sep.
Kakao maslac (Oleum theobromatis) čini znatan deo sastava kakaovih zrna....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
U već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Lepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati. Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama. Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Nakon blanširanja krompir se blago proprži na maslacu. Ako želite da ga sačuvate duže vreme, čim se ohladi, nakon što ga izvadite iz vode, pakuje se i zamrzava....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Kockice se potope u posoljeno sveže mleko i proprže se u maslacu svih strana uz neprekidno mešanje dok se ne stvori zlatasta korica....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Nakon toga možete poslužiti kukuruz sa maslacem, mirođijom i solju kao prilog uz jela od mesa ili jela sa ribom, ili jednostavno kao predjelo....
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Pileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati. Pri marinadi meso...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Heljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji. Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Destilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...