Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se peče kikiriki u ljusci?Uprkos tome što se kod nas u prodavnicama obično može pronaći oljušteni sirov kikiriki, toplo vam preporučujemo da potražite i kupite kikiriki u ljusci....
11. maj
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus.
U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
01. maj
Čokoladni mus i kard od pomorandže u ljusci od jajaPre nego što počnemo sa poslom treba da pripremimo ljuske.
Pomoću oštrog noža pravimo rupu na vrhu sirovog jajeta. Ispraznimo sadržaj, a prazne ljuske zalivamo vrućom vodom....
30. april
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
06. nov.
Kako da ispečete kikiriki?Zatim u posudi pomešajte malo brašna i soli i pospite vlažni kikiriki. Dobro promešajte. Brašno će pomoći soli da se bolje zalepi za površinu kikirikija....
26. maj
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromU veliku posudu stavite kikiriki puter, med (javorov sirup), kokosovo ulje i so. Mešajte i staviti u mikrotalasnu pećnicu 30-60 sekundi....
06. januar
KikirikiUpravo tamo započinje svoj rast i kikiriki.
Ima različitih vrsta kikirikija, ali po prodavnicama su najrasprostranjeniji Virdžinija, Španski kikiriki i Valensija....
15. jun
Pečen krompir u ljusciStaviti na čistu kuhunjsku krpu, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se dobro osuši.
Krompir izbockati viljuškom na nekoliko mesta, premazati uljem i dobro usoliti....
22. feb.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kikiriki PuterSastav kikiriki putera
Puter od kikirikija je potencijalan izvor velikog broja korisnih materija....
21. avgust
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Ako se nakon uklanjanja ljuske kokosa njegov mesnati deo teško odvaja od unutrašnje opne, to znači da je orah ubran dok je bio zelen....
13. januar
Kako se suše biljke?Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
14. jun
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana.
Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
07. mart
Kako se priprema jaretina?Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
20. nov.