Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)
02. mart
Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo....
Kako se pravi glazura od belanaca?Kako se pravi glazura od belanaca?
04. april
Glazura od belanca se može pripremiti ne samo od svežih belanaca, već i od belanaca u prahu. Glazura treba da se uvek pokrije krpom, jer se suši veoma brzo....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Ponekad se može obogatiti drugim sastojcima kao što su maslac, krem sir, arome ili belanca. Dodato belance daje naziv kraljevska glazura....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako umutiti sneg od belanacaKako umutiti sneg od belanaca
02. maj
Kada smo na temi mućenje belanaca, predlažemo da pogledaš i sledeće teme: - kako belanca postaju pena; - zašto belanca ne postaju sneg; - kako da odvojimo žumanca od belanaca;...
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Domaći sladoled od belanaca i pavlakeDomaći sladoled od belanaca i pavlake
01. jun
Ubacite u zamrzivač da se dobro stegne - vreme zavisi od veličine posuda koje ste odabrali i od samog zamrzivača. Ukrasite sladoled od pavlake i belanaca različitim voćem, prelivima, slatkom, keksom ili vaflima....
Francuski krem od belanaca i maslacaFrancuski krem od belanaca i maslaca
15. jul
Pravila sam krem za torte u obe vrste, nije problem da se napravi, ali najvažnije od svega je da se koristi termometar za sirup. To je važno....
Kora od belanaca za tortuKora od belanaca za tortu
15. jun
Nakon što se ispeče, ohladi se i raseče se horizontalno na tri kore. Ja sam isekla tri odvojene kore od belanaca za tortu....
Kolač od belanaca sa kremomKolač od belanaca sa kremom
23. maj
Belanca za koru se umute u tvrd sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga se dodaje brašno i smesa se promeša dobro špatulom u pravcu odozdo na gore....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Kolač sa kremom od belanaca i pavlakeKolač sa kremom od belanaca i pavlake
27. januar
Spojite pavlaku i umućena belanca i pažljivo promešajte. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi....
Kolač sa glazurom od belanaca i nes kafomKolač sa glazurom od belanaca i nes kafom
15. jul
Belanca odvojite za glazuru. Dodajte ulje i promešajte. Sodu pomešajte sa kiselim mlekom i dodajte u smesu. Na kraju prosejte brašno i dodajte u nekoliko delova....
Fini tompusi sa nadevom od belanaca i orahaFini tompusi sa nadevom od belanaca i oraha
09. nov.
Nadev se sprema tako što se belance umuti u penu i dodaju mu se mleveni orasi....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Omlet od belanaca sa mocarelom i čorizomOmlet od belanaca sa mocarelom i čorizom
22. april
Mocarela i tvrdi kačkavalj se narendaju na krupno rende. Stavljaju se u posudu i dodaju im se belanca i prstohvat soli. Meša se viljuškom. U tiganju se istopi maslac i čim se zagreje sipamo pripremljenu smesu....
Omlet od belanca i spanaćaOmlet od belanca i spanaća
20. avgust
Spanać se opere, očisti se od drški i sitno se secka. Belanca se mute sa prstohvatom soli. U tiganju sa nelepljivim premazom se istopi maslac i spanać se kratko dinsta. Nakon toga se dodaju belanca....
Ptičija gnezda sa merengom od belanaca i Šantili kremomPtičija gnezda sa merengom od belanaca i Šantili kremom
28. april
Od ove količine belanaca sam dobila 4 porvije. Krugovi koje sam nacrtala su bili veći....
Krem od belanaca sa jagodama, mangom i kupinamaKrem od belanaca sa jagodama, mangom i kupinama
13. mart
U čaše na dno poređajte 3 kriške manda, sipajte od krema od belanaca, stavite isečene jagode i odozgo ponovo krem. Ukrasite kupinama i ostavite u frižideru....
Kako se pravi glazura od čokolade?Kako se pravi glazura od čokolade?
12. dec.
Mleko treba da bude zagrejano, kako se ne bi zgrudvala glazura. Za drugu varijantu glazure, su vam potrebe sledeće namirnice: 3 kašike maslaca, 6 kašika pavlake i 100 g kvalitetne čokolade....