Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna II: 3 žumanca, sok od 1 limuna, 1 kašičica skroba, 3 supene kašike sitno iseckanog peršuna, so i biber....
14. avgust
Kako se pravi glazura od limuna za kolače?Nevezano koliko je ukusan i sočan kolač koji ste pripremili, dodavanje čokoladne ili glazure od limuna će čak i najobičniji desert pretvoriti i pravo remek delo poslastičarstva....
31. avgust
Kako se pravi šećerni sirup za kolačePri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
31. jul
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Ova tri recepta za kuvertiru su neki od najrasprostranjenijih i jednostavnih načina za dobijanje jednostavne čokoladne glazure za torte i kolače....
19. sep.
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo....
02. mart
Kako se pravi glazura za kolače?Univerzalna glazura, koja se koristi i za kolače, ali i za mafine i mini kolače, je čokoladna glazura.
Čokoladna glazura za kolač se priprema izuzetno lako....
18. januar
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeMilibrot je sladak obredni hleb, vrsta pogače, koji se u nekim zemljama pravi kao deo tradicionalne trpeze za Uskrs....
17. maj
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Dodajte sok od limuna i mutite još nekoliko sekundi.
Dobijeni krem je gust i stavlja se u špric, od njega se mogu praviti cveće i figure....
24. feb.
Glazure za kolače i torteSvaki kolač je lepši i ukusniji ako je ukrašen pravom glazurom. Čokoladna glazura je svestrana, koristi se i za kolače i za mini kolače....
04. dec.
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi glazura od šećera za kolače i biskvite?Potrebni sastojci za šećernu glazuru su belanca, šećer u prahu i sok od limuna. Sada je pitanje ukusa ili želje da li želite da promenite belu boju glazure uz pomoć boje za kolače....
12. avgust
Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
22. sep.
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
02. maj
Kako se pravi ukras za tortuOve polukrugove ćemo iskoristiti da sklopimo figure u obliku cveta preko glazure....
06. mart
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
01. okt.
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Kako se pravi voćni toping za torte?Toping od badema
Ovaj preliv je malo teži i dodaje se u kolač i druge slatkiše dok se peku. Služi kao glazura....
29. april
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeSloženac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
24. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeEvo i konkretnih, detaljnih uputstava kako sami da pripremimo pravi domaći majonez:
Sastojci:
Jaje - 1 komad, M veličina
So - 1 prstohvat
Sirće ili limunov sok - 10 g
Ulje ili maslinovo ulje - 200 ml
Priprema i...
18. feb.
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
02. feb.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikePrave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu.
Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
03. dec.