Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravilno čuva sveže sirovo meso?Zbog ovakvih situacija veoma je važno da znate kako da čuvate sveže meso.
Pravilno čuvanje pomaže ne samo da se sačuva ukus mesa, već ga čuva od kvarenja....
28. nov.
Kako se pravilno seče meso?Glavna pravila za sečenej mesa
Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
18. jun
Marinada za sirovo mesoMeso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk.
Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom.
Pokrijte posudu i ostavite...
30. avgust
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine
Postoji nekoliko osnovnih pravila za čišćenje i obradu zelenih začina:
Prvo sortirajte i dobro očistite biljke: uklonite požutele listove i cvasti; ako je potrebno, uklonite korenje;...
26. okt.
Kako se čuva boranija?Boranija je obično letnji proizvod i onda se jede sveža. Osim što je veoma ukusna, sveža boranija je i najkorisnija jer sadrži sve hranljive sastojke biljke.
Važno je da se pravilno skladišti....
21. nov.
Kako se čuva vino?Pravilo - na hladnom i tamnom mestu. Do otvaranja flaše ne preporučuje se da je ostavljate u frižideru....
14. okt.
Kako se čuva čaj?Pročitajte takođe:
- kada koji čaj da pijemo;
- osnovna pravila za pripremu čaja;...
06. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRuzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Po mogućnosti sveže.
7. U grčkoj i turskoj kuhinji, često se u mleveno meso dodaje i cimet. Tipičan primer za to je grčka musaka sa patlidžanom i turski punjeni patlidžan sa mlevenim mesom.
8....
16. jul
Kako se pravilno kuvaju jaja?Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja".
To je zbog nižeg pH u belancu, zbog čega se belance pridržava unutrašnje membrane školjke, "držeći" ih zajedno....
28. mart
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Možda do sada niste razmišljali o tome, ali pravilno sastavljanje burgera ili sendviča je razlog što je on toliko ukusan....
28. sep.
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo....
28. feb.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeEvo pravilne pripreme mlevenog mesa za ćuftice i ćevape, začinjavanje i aromatizovanje mlevenog mesa....
21. mart
Kako se čuva sveži đumbir?Ipak, dok ne rešite kako tačno da upotrebite svež koren đumbira, treba da pronađete način da ga sačuvate na duže vreme....
22. feb.
Kako se čuva očišćeni sirovi orah?Sada vam preostaje da se pobrinete da sirovi orah ostane svež što je duže moguće. Možete ga čuvati u metalnim ili zemljanim posudama koje se dobro zatvaraju i ne dozvoljavaju da uđe vazduh....
25. dec.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Kako da čuvate sveže začine?Sveži peršun, mirođija, celer, korijander, bosiljak i drugo sveže začinsko bilje mogu ostati sveži do 2 nedelje ili duže kada se čuvaju na ovaj način....
21. okt.
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način....
08. jun
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april