Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se topi čokolada na pari?Kako se topi čokolada na pari?
30. mart
Ako požurite i brzo sklonite čokoladu sa vatre, dobićete gustu čokoladu, ali ako sačekate još nekoliko minuta, čokolada će biti potpuno tečna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni. Čokoladni krem napravite tako što ćete ga rastopiti na pari. Maskarpone i umućenu pavlaku pomešajte i mešajte sve dok smesa ne postane glatka....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaJapanski Čizkejk - topi se u ustima
26. mart
1
Ostavljamo pripremljeni čizkejk tako na novih 30 minuta. Možete da ga servirate toplog ili hladnog. Po vašem izboru. Neka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
Bundeva na pariBundeva na pari
05. dec.
Bundeva se oguli, očisti od semenki i seče na komade srednje veličine. Na dno šerpe se stavlja dodatak za kuvanje na pari. Umesto nje može da se koristi dubok tanjir prečnika veličine dna šerpe....
Riba na pariRiba na pari
30. nov.
Stavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
Povrće na pariPovrće na pari
27. avgust
Stavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta. Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja. Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
Mantije na pariMantije na pari
15. mart
Kod posluživanja mantija na pari, stavite ovaj sos odozgo....
Kukuruz na pariKukuruz na pari
26. april
Zamrznut kukuruz se stavlja u korpicu za kuvanje na pari. Ako nemate, možete da koristite cediljku, po mogućstvu metalnu. Korpica se stavlja u posudu sa vrelom vodom koju ne treba da dodiruje....
Oslić na pariOslić na pari
25. januar
Na dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta. Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta. Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
Skuša na pariSkuša na pari
28. jul
Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom. Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu. U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe. 5....
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Riba bi trebalo da se konzumira makar jednom nedeljno, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma važne za ljudski organizam. To se pamti još iz vrtića i zato se neke tradicije treba držati. Da biste ispunili...
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)
18. april
Ova pita je jedinstvena, ako je pravite od dobre bele masti, jer upravo mast čini da se razvijena pita topi u ustima....
Zdrave šargarepe na pariZdrave šargarepe na pari
01. jul
Zdrave šargarepe na pari su gotove....
Kotleti lososa na pariKotleti lososa na pari
13. okt.
Program će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu. Zatvorite poklopac i za šest minuta imate sjajnu, ukusnu ribu, punu vitamina. Garnirung je po vašoj želji!...
Bisko-flan na pariBisko-flan na pari
05. mart
Ostavite 2-3 sata da se ohlade i pre serviranja okrenite u tanjiriće, prolazeći po ivicama nožem da se lako odvoje od kalupa. Po želji pospite sa još karamel preliva. Nek vam je slatko!...
Pastrmka dinstana na pariPastrmka dinstana na pari
13. januar
Poređajte oprane i očišćene ribe cele u specijalnu posudu za kuvanje na pari, stavite je na šerpu. Ako nemate taku posudu možete improvizovati đevđirom odgovarajućeg prečnika ili metalnim sitom....
Jaja ofarbana na pariJaja ofarbana na pari
21. sep.
Na dno šerpe stavite rešetku i poređajte jaja. Posolite i sipajte hladnu vodu. Stavite ih na tihu vatru da se kuvaju 10-12 minuta. U šerpi sa korpicama (od onih za prženje krompira) sipajte velu vodu....
Pileći filei na pariPileći filei na pari
08. jul
Posolimo filee i poređamo ih u posudu za kuvanje na pari koju imamo. Šargarepu očistimo i isečemo na tračice. Poređamo je pored filea. Kuvamo 20-25 minuta. Pomešamo tečnu pavlaku i sok od limuna....
Topla čokolada na napuljski načinTopla čokolada na napuljski način
11. avgust
Čokolade se izrenda i dodaje u vrelu smesu. Promeša se i rasporedi u čaše. Pomorandža se iscedi, a kora izrenda. U svaku čašu se dodaje po malo soka i ukrašava rendanom čokoladom. Servira se odmah....
Ćuftice od ribe na pariĆuftice od ribe na pari
23. feb.
Mleveni losos se začini začinima, pomeša sa rendanim lukom i doda mu se jaje....