Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se zamrzava i odmrzava grašak?U mnogim jelima, koji se pripremaju kuvanjem, potpuno je odgovarajuće da se stavi poluodmrznut grašak oko 3-5 minuta pred kraj kuvanja - tako ćete sačuvati sve vitamine i minerale u grašku....
24. mart
Kako se zamrzava povrćeKada zamrzavate tikvice isecite ih na kolutiće, posušite ih i zamrznite ih. Dobro bi bilo da zamrzavate povrće u porcijama da biste ga koristili u potpunosti za spremanje određenog jela....
27. april
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Kako se kuva grašakEvo, više nije potrebno da se mučite i da pripremate grašak po 3 sata ili čak i više.
A šta da stavite u kuvani grašak, pogledajte u galeriji gore!...
13. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeOne mogu da se stave u zamrzivač kako neoguljene - direktno sa korom, tako i oguljene, čak i isečene na kolutove....
22. avgust
Grašak u teglamaRasporedite grašak i luk u tegle, za jednu teglu je potrebno oko 550 g graška. Sipajte vrelu salamuru u tegle - oko 300 ml za svaku teglu....
23. jul
Postan grašak u kukeruUključite ovaj program za janiju od graška 15 minuta i zatvorite poklopac.
Nakon što istekne vreme, otvorite i pospite posni grašak u kukeru mirođijom....
16. jun
Grašak sa paradajzomSipajte smesu u kipući grašak, ostavite da provri.
Posolite i nakon 10 minuta sklonite gotovu janiju od graška, pospite čubrom i biberom, zatvorite poklopac šerpe da se izdinsta.
Prijatno uz grašak sa paradajzom....
29. jun
Grašak sa piletinomNe treba dugo da se prži, samo da pobeli.
Dodati grašak i pržiti još kratko.
Naliti vodom, dodati začine, luk i kuvati dok grašak ne omekša....
28. dec.
Grašak sa slaninomServirajte grašak sa slaninom odmah dok je vruć, a preko svake porcije stavite trake zapečene slanine.
Prijatno!...
04. jul
Grašak sa junetinomDodati grašak, seckanu šargarepu, dva krompira isečena na kocke, suvi začin, malo bibera i 5-6 zrna kima (kim se u ovoj količini ne oseti, a dobar je protiv nadimanja).
Kuvati dok grašak i kromprir ne omekšaju....
30. dec.
Grašak na gustoDodati grašak i dinstati sve 10 minuta, u sopstvenom soku. Začiniti i mešati dok ne ispari tečnost.
Naliti vodom da ogrezne i nastaviti pirjanje da grašak omekša....
12. feb.
Posni grašak u ekspres loncuPoklopite i sačekajte da se podigne pritisak.
Kuvajte janiju od graška 15 minuta i isključite.
Oslobodite paru i skinite poklopac.
Pospite mirođijom i servirajte posni grašak u ekspres loncu....
28. maj
Kuvani grašak sa piletinomPre nego što se doda brašno, meso može da se izvadi i da se odstrane kosti i kožica, nakon čega se ponovo vrati u jelo.
Prijatno uz kuvani grašak sa piletinom!...
14. sep.
Ukusan grašak sa svinjetinomDodajte zamrznut grašak, isečenu šargarepu, rendani paradajz i isečene čenove belog luka....
22. jul
Polugusti grašak na kockiceDodati grašak, šargarepu i krompir. Kuvati na srednjoj vatri u polupokrivenoj posudi. Po potrebi dolivati po malo vode.
Kada je sve povrće kuvano, razmutiti brašno u šoljici vode i dodati u šerpu....
18. mart
Grašak sa domaćim petlomSipajte kašu u šerpu u grašak i meso, promešajte i kuvajte 15 minuta dok se sos ne zgusne....
23. januar
Grašak sa mlevenim mesomU dubokom tiganju se izdinsta luk dok ne postane zlatast. Dodaje se mleveno meso i ono se zaprži.
Nakon toga se dodaje kašika brašna i na kraju aleva paprika. Dodaju se dve tegle graška....
02. okt.
Čorbasti grašak sa ćuretinomIzrendanu šargarepu dodati luku da se dinsta. Na sve dodati grašak i izmešati.
Odvojiti meso od kostiju i dodati ga grašku. Preliti vodom u kom se kuvala ćuretina i dodati lovorov list....
03. jul