Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Kako se čisti karfiol?Kako se čisti karfiol?
25. mart
Krupniji delovi soli igraju ulogu šmirgle i čiste ružice karfiola. Ovako očišćenje sipamo u đevđir i obilno operemo vodom. Povrće je gotovo za blanširanje, kuvanje ili zamrzavanje....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Karfiol u rerniKarfiol u rerni
29. april
Poređajte karfiol preko. Pokrijte drugim slojem pirea i preko poređajte karfiol. Na kraju rasporedite mrve sa parmezanom....
Karfiol u slaniniKarfiol u slanini
05. januar
Ovom smesom puniti karfiol - one šupljine do stabljike. Zaviti karfiol u lente slanine. Peći 30 minuta na 230 stepeni C. Služiti toplo....
Veganski karfiol u rerniVeganski karfiol u rerni
10. nov.
Veganske šnicle od karfiola su zaista ukusne i jednostavne za pripremu. Takođe se mogu koristiti u veganskim sendvičima ili u kombinaciji sa nekom veganskom salatom....
Ceo karfiol u rerniCeo karfiol u rerni
31. mart
Nakon što se aranžira na način po vašoj želji, dodaje se limun i posipa se peršunom! Ceo karfiol u rerni - ispada neodoljivo dobro i ukusno!...
Zapečen karfiol i šargarepaZapečen karfiol i šargarepa
16. avgust
Pecite na 250 stepeni, a jelo je pečeno kad se uhvati zlatno - braon korica. Prijatno uz zapečeni karfiol i šargarepu!...
Karfiol u bešamel sosuKarfiol u bešamel sosu
14. april
Karfiol se blanšira otprilike 2-3 minute, stavlja se u vatrostalnu posudu, zaliva se pripremljenim bešamel sosom, na njega se stavlja topljeni sir, biber i izrendani kačkavalj....
Karfiol u crvenom sosuKarfiol u crvenom sosu
18. dec.
Obariti karfiol. U tiganj narendati paradajz i beli luk, dodati peršun, kim i papriku i ulje. Propržiti dok se sve lepo ne zgusne. Dodati karfiol i kuvati 20 minuta....
Karfiol sa sirevimaKarfiol sa sirevima
30. april
Iskidajte karfiol na ružice veličine po vašoj želji. Stavite ga u vrelu posoljenu vodu 7 minuta i nakon toga ga dobro ocedite. U šerpu sipajte pavlaku i mleko i ugrejte na umereoj-slaboj vatri....
Karfiol za zimuKarfiol za zimu
02. feb.
Nalijte sa tečnost preko karfiola. Ostavite da odstoji. Nakon tri nedelje karfiol za zimu se može konzumirati....
Karfiol sa siromKarfiol sa sirom
17. nov.
Sipajte preliv preko karfiola. Pecite 15-20 minuta u umerenoj rerni dok ne dobije zlatastu boju....
Karfiol u slatko-kiselom sosuKarfiol u slatko-kiselom sosu
26. nov.
Sklonite sos sa vatre, kada vam se svidi gustina. Kada servirate stavite u tanjir ružice karfiola, blago posolite, pospite biberom i sa dve kašike maslinovog ulja. Odozgo izdašno prelijte sosom....
Karfiol u rerni sa prezlamaKarfiol u rerni sa prezlama
29. nov.
Na svakih 15 minuta promešajte karfiol u rerni....
Karfiol i pančeta sa jajimaKarfiol i pančeta sa jajima
18. okt.
Staviti vodu da proključa u šerpi i dodati očišćeni karfiol. Kuvati petnaest minuta. Procediti karfiol i ostaviti da se ohladi. Podeliti karfiol na male cvetiće. Staviti maslac na tiganj da se otopi....
Karfiol i šargarepa u rerniKarfiol i šargarepa u rerni
01. jul
Karfiol sa šargarepom u rerni je mnogo ukusan....
Karfiol u sosu iz rerneKarfiol u sosu iz rerne
05. mart
Karfiol očistite, podelite na ružice i stavite u posoljenu vodu da se kuvaju. Izvadite ih i poređajte u vatrostalnu posudu, koju ste prethodno nauljali....