Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svež bosiljak za zimuSvež bosiljak za zimu
01. nov.
Stavlja se poklopac, zatvori se i ostavi se na tamnijem i hladnom mestu. Na ovaj jednostavan se čuva svež bosiljak za zimu otprilike 5 meseci....
Kako se čuva bosiljak za zimu?Kako se čuva bosiljak za zimu?
05. maj
Bosiljak je sjajan začin, a evo i kako jednostavno možete sačuvati bosiljak za zimu. Potrebno vam je 10 minuta i posle ćete celu zimu imati svež začin. Jedan od načina da ga sačuvate jeste u vidu ulja od bosiljka....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine. Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra...
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Tokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji. Da...
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Delikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
Papričice za zimuPapričice za zimu
07. okt.
Kada provre ostaviti da vri pola sata, skloniti sa vatre i tegle ostaviti u toj vodi da se ohlade....
Voće za zimuVoće za zimu
24. jul
Razume se, oni koji imaju više slobodnog vremena, mogu raditi tako, što je po meni sporo, ali sve je pitanje kako ko voli....
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz se opere i samelje u mašinici za mlevenje mesa ili blenderu. Ako su mnogo vodenast, može da se ukloni višak vode tako što se procede kroz gazu. Prebacuje se u duboku šerpu i stavlja se na ringlu da se kuva....
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Zdrav zelen plod masline opere se očisti od peteljki i ocijedi od vode. Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta....
Karfiol za zimuKarfiol za zimu
02. feb.
Nakon tri nedelje karfiol za zimu se može konzumirati....
Marinirana cvekla za zimuMarinirana cvekla za zimu
26. sep.
Ostavite tako dok se potpuno ne ohlade i čuvajte na hladnom mestu! Može se koristiti za salate, garnirung i druga jela! Marinirana cvekla za zimu je spremna....
Mešana salata za zimuMešana salata za zimu
28. sep.
Rernu isključiti i ostaviti da tegle odstoje dok se tegle potpuno ne ohlade. Mešanu salatu za zimu odložiti u ostavu. Napomena: Salata je veoma ukusna i zdrava. Od ove količine dobila sam osam tegli. Probajte....
Kiseljenje kupusa za zimuKiseljenje kupusa za zimu
29. sep.
Za one koji ne znaju, pretočiti znači - uzeti crevo, staviti u bure, tečnost iz kupusa pustiti da teče kroz crevo u kofu, vratiti tečnost u bure, pa opet tako-što se više kofa pretoči, to je bolje, jer se tako so bolje rastvori...
File paprika za zimuFile paprika za zimu
02. maj
Po potrebi doliti preliv, staviti odozgo plastični pritiskivač za tegle, jer paprike isplivaju na površinu, pa se pokvare. Dobro zatvoriti tegle i ostaviti na tamno i hladno mesto....
Boranija zamrznuta za zimuBoranija zamrznuta za zimu
05. jul
Volim da bude po 200-250 g da bi mogla da koristim kao dodatak za đuveč, salate, dodatke ili glavno jelo. Ovako prirpemljena boranija se čuva oko gosinu dana....
Ljute papričice za zimuLjute papričice za zimu
09. okt.
Ljute papričice za zimu zatvorite poklopcima. Nema potrebe da kuvate tegle....
Pikantne papričice za zimuPikantne papričice za zimu
02. okt.
Ostavite da se ohladi, a za to vreme oljuštite i isecite beli luk, iseckajte i peršun. Stavite paprike u tegle, nemojte pritiskati, do pola i sipajte sirup, dodajte paprike i ponovo sirup....
Paprike ribice za zimuPaprike ribice za zimu
02. okt.
Tegla se zatvara poklopcem, tako što se u sledećih 60 minuta okreće nekoliko puta na poklopcu. Čuva se u frižideru celu zimu. Sastojci u receptu Paprike ribice za zimu su za 1 teglu tipa Omnija....
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisan paradajz za zimu
01. okt.
Konzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....