Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čuva celer?Kako se čuva celer?
31. okt.
Celer možete staviti i u vakuum kese, s tim što treba da izbacite što je moguće više vazduha pre nego što ih zatvorite. Stavite spakovan celer u deo frižidera za povrće....
Aromatični celer sa pečurkama i ječmomAromatični celer sa pečurkama i ječmom
21. okt.
Umotajte celer u foliju, ostavljajući mali otvor na vrhu. Stavite maslac na celer tako da se istopi i oko njega, i poklopite. Peći na 190 stepeni oko 2 sata ili dok ne omekša....
Salata od celera i cvekleSalata od celera i cvekle
31. avgust
Operite povrće i narendajte ga na sitno rende. Pomešajte sa sitno isečenim peršunom. Začinite salatu uljem i sokom od limuna i ukrasite grančicama peršuna....
Pire od celera i krompiraPire od celera i krompira
16. feb.
Sipajte ga u tanjir i ukrasite listićima celera i maslinama! Pire od celera i krompira je gotov....
Pire od celera i pavlakePire od celera i pavlake
12. jul
Dodaje celer i malo soli. Kuvajte dok povrće ne bude gotovo. Izvadite celer i pasirajte pasatorom da biste se uverili da neće ostati komadići. Krompir ocedite od vode i stavite u posudu....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se jede celer?Kako se jede celer?
27. dec.
1
Pogledajte i neke ukusne recepte sa celerom: Zapečeno jelo sa celerom, Pečeni celer sa belim lukom, Celer sa kačkavaljem na milanski način....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Krem supa od celera i karfiolaKrem supa od celera i karfiola
29. nov.
Krem supa od celera i karfiola koja je korisna i hranljiva. Operemo karfiol za supu i stavljamo ga u šerpu pokrivenu vodom. Dodajemo so po ukusu i 10 minuta nakon što provri voda isključujemo ringlu....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Za konzumaciju cele artičoke se koristi dno, koje se nalazi u donjem delu, jede se zajedno sa mesnatom osnovom listova, kao i njenim mekim jezgrom. Pre čišćenja artičoke, operite je u hladnoj vodi....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine. Bundeva u teglama Najlakša opcija je da nakon pranja i ljuštenja bundevu isečete na komade od oko 2-3 cm....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira. Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje u junu....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Kako se prafi kefir?Kako se prafi kefir?
24. avgust
Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka. Naziv kefir još se...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...