Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se čuva domaći kačkavalj?Ima mnogo domaćih recepata za pripremu domaćeg kačkavalja. Jedan od njih je: 5 litara kravljeg mleka (ili ovčijeg), 4 kašike soli, 1 pakovanje limontusa....
28. sep.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Istina je da ne postoji ništa specifično kod čuvanja vina u domaćim uslovima. U takvoj situaciji obično je piće za brzu konzumaciju i nije predviđeno da odležava....
14. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Domaći kačkavalj sa biljkamaGotov domaći kačkavalj sa začinskim biljem ostavlite da odstoji jedan dan i spreman je za konzumaciju. Može se jesti čim se potpuno ohladi, ali je ipak dobro sačekati.
Uspeh!...
08. jul
Domaći kačkavalj od ovčijeg mlekaNije uopšte komplikovano napraviti domaći kačkavalj od ovčijeg mleka.
Prijatno!...
25. dec.
Kako se pravi domaći hrskavi krompirSkoro svi volimo prženi krompir, posebno pomfrit - hrskav spolja i mekan unutra, svež, topao sa kečapom.
Postoji nekoliko osnovnih načina za sečenje krompira za prženje. Ali osnovni princim je da date kriškama jednak...
11. nov.
Kako da odaberemo kačkavaljSavetujemo vam da isprobavate razne marke, kada tražite kvalitetan kačkavalj.
A kada nađete najbolji proizvod za vas, mirno možete da pripremate pohovani kačkavalj, kačkavalj u rerni ili zalogaje od kačkavalja....
27. dec.
Pravi domaći kačkavaljPritisnite da se ocedi i ostavite tako 2 sata, pa stavite u frižider....
09. mart
2
Kako se čuva kačkavalj dok sazreva?Kačkavalj, pravi kačkavalj, prolazi dugačak put dok stigne do naše trpeze i u bukvalnom, i u prenosnom smislu....
05. jul
Kako se čuva kačkavalj u frižideru?Mnoge domaćice koriste zavorene plastične posude u koje, zajedno sa kačkavaljem, stavljaju i malo šećera, u svrhu zadržavanja vlage, neke domaćice premazuju kačkavalj maslacem na isečenoj strani....
02. maj
Moj uspešni domaći kačkavaljPosle uzimamo kuglu kačkavalja, koji se potuno stegao i konzumirajte domaći uspešni kačkavalj sa zadovoljstvom.
U frižiferu može izdržati više od nedelju dana....
26. nov.
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Domaći veganski kačkavaljSpremila sam ovaj aromatični domaći veganski kačkavalj veoma brzo i jednostavno. Bez koštunjavog voća i bez masnoća. Evo kako!...
09. maj
Domaći sudžuci se prave majstorskiJedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci....
17. feb.
KačkavaljKačkavalj u kulinarstvu
Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
01. jun
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust