Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se čuva kiseo kupus tokom leta?Kako se čuva kiseo kupus tokom leta?
26. mart
Kiseo kupus možete da sačuvate tokom leta, ako čuvate kacu ili bure na tamnom i hladnom mestu sa stalnom temperaturom. Visoka temperatura je najveći neprijatelj kiselog kupusa....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
Tržišta u počinju da se preplavljuju prodavcima kupusa i šargarepe, neophodnih za tradicionalno zimsko meze - kiseli kupus. Ali kako se priprema kiseli kupus? Kako se pretače kiseli kupus?...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaKako da se hranimo zdravo i jeftino tokom leta
25. avgust
Istovremeno to je i sezona tokom koje je poželjno da pređemo na lakšu hranu i da ne pribegavamo toliko teškim mesima, kao tokom zimskih meseci....
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaKako se pravi kiseli kupus bez pretakanja
26. januar
Međutim, ako ćete praviti kiseli kupus u kaci od 50 litara ili čak 100 litara, onda to više nije obavezno....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Postan kiseo kupusPostan kiseo kupus
13. dec.
Isečemo kiseli kupus na sitno u posudu za pečenje. Operemo i isečemo i paradajz na sitno, dodajemo paradajz pire, ulje, alevu papriku i biber. Dobro promešamo, probamo za ukus i ako je neophodno dodajemo so....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom; - kuvajte ribu ne više od 20 minuta; - proverite da li je gotova čačkalicom - ako teče beličasti sok, onda je meso gotovo....
Kiseo kupus sa renomKiseo kupus sa renom
02. feb.
Svaki dan proveravati da li je mozda potrebno da se napravi jos rasola ako je potrebno. Na 15 dana pretočiti kupus....
Kiseo kupus sa cveklomKiseo kupus sa cveklom
02. feb.
Kad se voda prohladi, napuniti bure vodom. Držite kupus na tamnom hladnom mestu. Ja po ovom receptu ne pretačem kupus....
Kiseo kupus sa kobasicomKiseo kupus sa kobasicom
18. jul
Isecite kobasicu na krugove, a kupus na tanke ivice. Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju i pržite beli luk nekoliko sekundi. Dodajte kobasicu. Pržite oko 10 minuta i dodajte kupus....
Zapečeni kiseo kupus GarnijeZapečeni kiseo kupus Garnije
30. dec.
Napomena: Krompire možete skuvati posebno i staviti ih na kraju kad stavite da se peče, zato što ako se kuva sa kupusom, postoji mogućnost da naprsne. Prijatno!...
Kiseo kupus sa pirinčemKiseo kupus sa pirinčem
15. dec.
Beleške: - Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, prvo se opere i dobro ocedi ili se stavlja na kratko u vrelu vodu i nakon toga se ocedi; - Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, ali želite da iskoristite sok od kupusa umesto...
Kiseo kupus sa pasuljemKiseo kupus sa pasuljem
05. april
Isekla sam kupus i pomešala ga sa pasuljem u đuvečari. Stavila sam alevu papriku i ulje, promešala i ispekla dok nije bilo gotovo....
Kiseo kupus sa svinjetinomKiseo kupus sa svinjetinom
15. mart
Čim kupus provri, smanjite ringlu na najslabije i kuvajte 4 sata pod poklopcem, bez mešanja....
Kiseo kupus sa dimljenim rebrimaKiseo kupus sa dimljenim rebrima
17. januar
Isečemo kupus sitno, a rebra isečemo na posebne delove, svaki deo ima kost i meso. Sipamo ulje u šerpu i dodajemo kupus, alevu papriku i sipamo vodu. Pokrijemo poklopcem i ostavimo da vri oko 30 minuta....
Kiseo kupus sa prženim mesomKiseo kupus sa prženim mesom
29. maj
Kiseli kupus isecite i kuvajte oko 20-30 minuta. Dok kupus vri, meso isecite na male komade. Pržite u tiganju sa više masti, zato što kupus dosta upije....
Kiseo kupus sa svinjskim kostimaKiseo kupus sa svinjskim kostima
29. januar
Posmatrajte rernu - kad kupus bude vidno zapečen, jelo je gotovo za konzumiranje....
Kiseo kupus sa svinjskim grudimaKiseo kupus sa svinjskim grudima
13. dec.
Meso se opere i iseče na porcije. U zagrejanoj masnoći se proprže komadi mesa dok se ne dobije lepa karamel korica. Dodaje se aleva paprika na kratko i blago se posoli meso. Dodaje se isečen kupus....
Kiseo kupus sa mlevenim mesomKiseo kupus sa mlevenim mesom
19. dec.
1
Na ulju ili masti (stvar ukusa) izdinstati rendani luk i šargarepu pa dodati kiseli kupus. Naliti vodom da ogrezne. Dinstati oko sat vremena na srednjoj temperaturi....
Klasičan kiseo kupus sa svinjetinomKlasičan kiseo kupus sa svinjetinom
15. januar
2
Sitno isecite kupus i stavite ga u odgovarajuću posudu. Dodajte isečene komadiće mesa i dodajte ga u kupus. Dodajte mast i dinstajte . Dodajte alevu papriku. Kad kupus omekša, dodajte jednu šolju tople vode....
Kiseo kupus sa pačijim batacimaKiseo kupus sa pačijim batacima
03. januar
Iseckajte luk i stavite ga da se zaprži lagano u ulju. Kupus isecite na tanke ivice i kada luk počne da se karamelizuje dodajte ga u njega, zajedno sa čenovima belog luka - sitno isečeni ili narendanih na fino rende....