Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuvani kukuruz sa maslacemKuvani kukuruz sa maslacem
26. nov.
Ostavite maslac u zamrzivač da se stegne. Za to vreme skuvajte kukuruz u dovoljnoj količini posoljene vode. Svaki klip skuvanog kukuruza se natrlja aromatičnim maslacem i servira se sa solju po ukusu....
Kuvani kukuruz u ekspres loncuKuvani kukuruz u ekspres loncu
20. jul
Po želji namažite kukuruz maslcem i pospite rendanim parmezanom. Neka vam je slatko! Napomena: Nemojte bacati vodu iz kuvanog kukuruza. Procedite je i pijte hladnu i po želji zaslađenu....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu. Oba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja. Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
Kuvani kukuruz sa maslacem i kačkavaljemKuvani kukuruz sa maslacem i kačkavaljem
03. sep.
Kada je gotov, kuvani kukuruz pospite solju i izrendanim kačkavaljem i namažite maslacem i istucanim belim lukom. Uživajte u ovom toliko ukusnom kuvanom kukuruzu sa maslacem i kačkavaljem....
Kuvani kukuruz na pari u multikukeruKuvani kukuruz na pari u multikukeru
25. jul
1
Sipajte jednu šolju vode u posudu za kuvanje u multikuker i stavite rešetku. Očistite kukuruz od listova i poređajte preko rešetke za kuvanje na pari....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kuvani kukuruzKuvani kukuruz
24. sep.
Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta, ako je mlečan kukuruz, onda će se skuvati još brže. Izvadite i premažite maslacem i preko posipajte so. Brzo i ukusno!...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Kuva se i slaže u tegle. Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost; - kada istovremeno kuvate...
Kako se čuva kuvani kukuruz?Kako se čuva kuvani kukuruz?
16. avgust
Mlečni kukuruz se kuva oko 30 minuta, a malo zreliji oko 40 minuta. Za vreme kuvanja ne dodaje se so. U vodu možete da dodate samo komad maslaca ili kocku šećera. To pomaže kukuruzu da postane sočniji....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Važno je da proces kuvanja kukuruza bude zaustavljen tako da se na zrnu kukuruza ne formiraju ružni nabori koje bi neko mogao pogrešno da protumači kao stara zrna kukuruza....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
Kukuruz u tegliKukuruz u tegli
30. jun
Za ovaj recept se preporučuje da odaberete mlad kukuruz. Očistite od listova i kukuruzne svile i stavite da se kratko kuvaju u vodi....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
I tako - 100 g kukuruza sadrži: - sirovi kukuruz - 86 kcal; - kukuruz u kokicama bez maslaca - 325 kcal; - prženi kukuruz/kukuruz na roštilju - 441 kcal; - kuvani kukuruz - 123 kcal; - kukuruz u mikrotalasnoj...
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja. Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
Konzervirani kukuruz u teglamaKonzervirani kukuruz u teglama
31. jul
U kazan ili odgovarajuću veliku šerpu stavite zrnca kukuruza i dospite vodu. Dodajte so i šećer i stavite na ringlu da se kuvaju. Nakon što se kukuruz kuvao otprilike sat vremena, skinite sa ringle i ocedite vodu....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
Kukuruz na pariKukuruz na pari
26. april
Odozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta. Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Blanširanje čini kukuruz ukusnijim i olakšava njegovo skidanje zrna sa klipa. Klipovi se stave u posoljenu ključalu vodu i kuvaju oko četiri minuta....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Kuvano testo Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
Kako se čuva kukuruz u zamrzivaču?Kako se čuva kukuruz u zamrzivaču?
02. feb.
Ima različitih načina da se kukuruz čuva u zamrzivaču, a možete ga zamrznuti i u sirovom stanju, ali i kao kuvani kukuruz. Način čuvanja je skoro identičan....