Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva mladi sir?Kako se čuva mladi sir?
03. maj
U nekim krajevima se mladi sir preliva mešavinom kiselog mleka i vode, tako da se sir pokrije....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Za zamrzavanje je dobro odabrati mlade i nežne mahune. One se proveravaju gledajući zrna iznutra, koja moraju da budu mlada, skoro formirana....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Plavi sir se smatra da je sasvim slučajno izmišljen, kada se jedan pastir sakrio u pećini, u hladovinu, da bi jeo. Izvadio svoj ručak - komad hleba i kocku ovčjeg sira. Prošla je devojka, koja ga je rasejala i on je...
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Domaći mladi ovčiji sirDomaći mladi ovčiji sir
25. jun
Sipa se u veliku gazu i procedi se, a nakon što se ocedi, zajedno s gazom se stavi u posudu i preko se stavi manja posuda i pritisne se nečim teškim. Ostavi se oko sat vremena i seče se na kvadrate i servira....
Mladi domaći kozji sirMladi domaći kozji sir
11. april
1
Ocedite, a zatim pritisnite teškom pločom ili kamenom da se dodatno ocedi. Kada se surutka iscedi, izvadite mladi sir i nasecite ga na parčad. Posolite krupnom morskom solju....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Da bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...
Kako se čuva plavi sir?Kako se čuva plavi sir?
13. jul
Sir je proizvod koji igra centralnu ulogu u svetu kulinarstva. Ovaj mlečni proizvod ima visoke nutritivne i kvalitete vezane za ukus, što mu omogućava široku primenu u kuhinji i mnoge obožavatelje. Postoje različite...
Kako sazreva sir?Kako sazreva sir?
17. jun
Proces sazrevanja sira je poslednja etapa njhove pripreme. Njemu prethodi sirenje, ceđenje i presovanje sireva, sečenje i soljenje. Prilikom njega se dobijaju najkomplikovanije promene u njegovim sastavnim delovima. Tokom...
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Mladi LukMladi Luk
25. sep.
Gajenje mladog luka Mladi luk se može gajiti kako u zatvorenom prostoru, tako i na otvorenom. Obično se mladi luk gaji na površinama gde se posle njega sadi rani paradajz, patlidžan, kupus i paprike....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Na našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju. Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred...
Kako se čisti mladi krompir?Kako se čisti mladi krompir?
29. maj
Ovo je vreme hrane, pripremljene od svežeg zeleniša, kao što su zelje, mladi luk, mladi beli luk, prolećna salata i naravno, mladi krompir. Mladi krompir sadrži više vitamina i manje štetnih supstanci....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
- Palačinke sa mladim lukom - jedno od omiljenih jela svih ljudi su palačinke, a palačinke sa mladim lukom postaju još hranljivije i ukusne; - Mladi luk kao toping uz supu - listovi sitno iseckanog mladog luka, posutog...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Njušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužitiNjušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužiti
10. feb.
Tradicionalni Njušatel (Neufchatel) datira iz šestog veka i najstariji je sir u Francuskoj, napravljen od kravljeg mleka, često napravljen u obliku srca. Sir Neufchatel je dobio ime po gradu Neufchatel-en-Brai u Normandiji...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...