Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kakvo testo da umesimo za uštipke?Kakvo testo da umesimo za uštipke?
13. feb.
Testo za uštipke je veoma važno, jer od njega naravno zavisi kakvi će uštipci biti. Evo osnovnog recepta za uštipke, koji će vam obezbediti garantovano dobar rezultat....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Svako ko je probao domaće pripremljenu pogaču, zna o kakvom se ukusu govori. Naravno, u našoj opterećenoj svakodnevici, teško da možemo da sebi dozvolimo luksuz da mesimo testo svaki dan....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Kiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
tačnim receptom za testo za tu pitu....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Pre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Umutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna. Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši. Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Umesite glatko testo, tako što ga u neko vreme prebacite na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavite da mesite otprilike 10 minuta....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko. Nakon vađenja testa iz frižidera, dobro je poprskati ga sa nekoliko kapi vode i ponovo umesiti....
Testo za ukusne doručkeTesto za ukusne doručke
31. avgust
Stavimo maslac da omekša. Dodajemo i njega. Malo ugrevamo sveže mleko. Dodajemo kvasac, posle šećer. Zamesimo testo na brašnom posutoj radnoj površini. Ostavljamo na toplom da nadođe....
Klasično testo za eklereKlasično testo za eklere
21. april
1
Sklonite sa vatre da se malo ohladi. Nakon toga postepeno dodajte jaja i ponovo pažljivo mešajte. Od dobijenog testa kašikom uzimajte i stavljajte u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje....
Tradicionalno testo za picuTradicionalno testo za picu
16. mart
Umesiti meko testo, posuti ga brašnom i ostaviti na naraste oko 20-30 minuta, nakon toga ga podeliti na 2 lopte i svaku razviti oklagijom uz pomoć brašna u tanku koru....
Italijansko testo za picuItalijansko testo za picu
27. feb.
Ostavite testo da nadođe dok se ne udvostruči na toplom mestu, i pokrijte posudu prozračnom folijom i krpom. Nadošlo testo možete koristiti za pripremu pice, ali i fokače....
Testo za domaću picuTesto za domaću picu
27. feb.
1
Ostavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu. Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
Ukusno testo za picuUkusno testo za picu
13. mart
1
Umesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
Univerzalno testo za pogačuUniverzalno testo za pogaču
22. jun
Počnite da mesite dok ne dobijete mekano testo, koje se ne lepi, a zatim od njega napravite loptu....
Testo za milibrot (kozunak)Testo za milibrot (kozunak)
03. jun
Umešeno testo se ostavlja da nadođe na umerenoj temperaturi najmanje 4 sata pre korišćenja....
Klasično testo za mekikeKlasično testo za mekike
22. maj
2
Sipajte u rupu od brašna i kašikom počnote da mešate. Nakon toga mesite rukama. Treba da se dobije lepo i lepljivo testo. Ostavite da nadođe 30 minuta ili više. Testo se koristi za mekike i pogače....
Osnovno testo za piceOsnovno testo za pice
16. dec.
Ostavite testo da naraste dok ne udvostruči svoj obim na toplom mestu pokriveno krpom....
Originalno testo za palačinkeOriginalno testo za palačinke
18. jul
1
Prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje. Unutra sipajte umućena jaja. Postepeno, dok mešate, dodajte mleko sa vodom u njemu. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. U vruć tiganj kapnite malo ulja i pržite palačinke...
Univerzalno testo za kifliceUniverzalno testo za kiflice
09. dec.
Svi sastojci se promešaju i dobijeno testo se ostavlja na sobnoj temperaturi 40 minuta, da bude vremena da udvostruči svoju veličinu. Naraslo testo se razvija oklagijom na nabrašnjenoj površini, seče se na trouglove....
Obično testo za picuObično testo za picu
15. april
Dodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo, a na kraju zamesite dodavajući maslinovo ulje. Mesi se oko 8-10 minuta i oblikuje se u loptu....