Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kakvo testo da umesimo za uštipke?Testo za uštipke je veoma važno, jer od njega naravno zavisi kakvi će uštipci biti. Evo osnovnog recepta za uštipke, koji će vam obezbediti garantovano dobar rezultat....
13. feb.
Da napravimo testo za hlebSvako ko je probao domaće pripremljenu pogaču, zna o kakvom se ukusu govori. Naravno, u našoj opterećenoj svakodnevici, teško da možemo da sebi dozvolimo luksuz da mesimo testo svaki dan....
09. jun
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
10. april
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.
Testo za HaluPre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
29. okt.
Testo za korneteUmutite belanca sa šećerom i dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo, masnoću i koru limuna.
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije....
12. maj
Testo za dekoracijuOd navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši.
Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
06. sep.
Testo za fokačuUmesite glatko testo, tako što ga u neko vreme prebacite na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavite da mesite otprilike 10 minuta....
11. feb.
Kako da čuvamo testo?Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko. Nakon vađenja testa iz frižidera, dobro je poprskati ga sa nekoliko kapi vode i ponovo umesiti....
22. april
Testo za ukusne doručkeStavimo maslac da omekša. Dodajemo i njega. Malo ugrevamo sveže mleko.
Dodajemo kvasac, posle šećer. Zamesimo testo na brašnom posutoj radnoj površini.
Ostavljamo na toplom da nadođe....
31. avgust
Klasično testo za eklereSklonite sa vatre da se malo ohladi. Nakon toga postepeno dodajte jaja i ponovo pažljivo mešajte.
Od dobijenog testa kašikom uzimajte i stavljajte u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje....
21. april
1
Tradicionalno testo za picuUmesiti meko testo, posuti ga brašnom i ostaviti na naraste oko 20-30 minuta, nakon toga ga podeliti na 2 lopte i svaku razviti oklagijom uz pomoć brašna u tanku koru....
16. mart
Italijansko testo za picuOstavite testo da nadođe dok se ne udvostruči na toplom mestu, i pokrijte posudu prozračnom folijom i krpom. Nadošlo testo možete koristiti za pripremu pice, ali i fokače....
27. feb.
Testo za domaću picuOstavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu.
Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
27. feb.
1
Ukusno testo za picuUmesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
13. mart
1
Univerzalno testo za pogačuPočnite da mesite dok ne dobijete mekano testo, koje se ne lepi, a zatim od njega napravite loptu....
22. jun
Testo za milibrot (kozunak)Umešeno testo se ostavlja da nadođe na umerenoj temperaturi najmanje 4 sata pre korišćenja....
03. jun
Klasično testo za mekikeSipajte u rupu od brašna i kašikom počnote da mešate. Nakon toga mesite rukama.
Treba da se dobije lepo i lepljivo testo. Ostavite da nadođe 30 minuta ili više.
Testo se koristi za mekike i pogače....
22. maj
2
Osnovno testo za piceOstavite testo da naraste dok ne udvostruči svoj obim na toplom mestu pokriveno krpom....
16. dec.
Originalno testo za palačinkeProsejte brašno i u sredini napravite udubljenje. Unutra sipajte umućena jaja.
Postepeno, dok mešate, dodajte mleko sa vodom u njemu.
Mutite dok ne dobijete glatku smesu. U vruć tiganj kapnite malo ulja i pržite palačinke...
18. jul
1
Univerzalno testo za kifliceSvi sastojci se promešaju i dobijeno testo se ostavlja na sobnoj temperaturi 40 minuta, da bude vremena da udvostruči svoju veličinu. Naraslo testo se razvija oklagijom na nabrašnjenoj površini, seče se na trouglove....
09. dec.
Obično testo za picuDodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo, a na kraju zamesite dodavajući maslinovo ulje.
Mesi se oko 8-10 minuta i oblikuje se u loptu....
15. april