Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje su to prirodne boje za kolače i slatkiše?Koje su to prirodne boje za kolače i slatkiše?
21. mart
Boje, koje se koriste u proizvodnji kolača i slatkiša nisu previše dobre za naše zdravlje i zbog toga vam predlažemo nekoliko prirodnih i zdravih načina da obojite svoje kolače i slatkiše....
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem sa okruglim dodatkom, napravite puslice. Stavite pleh u zagrejanu rernu i isključite. Zaboravite za njih bar 4-5 sati i ne otvarajte rernu....
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?
20. jul
Blanširanje je proces kratkotrajne termičke obrade povrća, voća, mesa i drugih namirnica parom ili vrelom vodom. Blanširanje potiče iz Francuske i sama reč blanchir znači prelivanje vrelom vodom. Ova tehnika se koristi da...
Osnovni krem za kolačeOsnovni krem za kolače
26. maj
Za to vreme nastavite da mešate. Čim se smesa zgusne krem je gotov. On može da se koristi pri spremanju najrazličitijih kolača....
Čokoladno testo za kolačeČokoladno testo za kolače
19. januar
Dobro promešajte i napravite kolače uz pomoć šprica sa reckastim nastavkom....
Ajle - turski slatkiš u kalupu za kuglofAjle - turski slatkiš u kalupu za kuglof
19. januar
Kad bude gotov, izvadite ga iz rerne, prođite nožem po ivicama kalupa, tako da se kolač odvoji i prelijte ga hladnim šećernim prelivom....
Koje namirnice su korisne za jetru?Koje namirnice su korisne za jetru?
09. mart
Pomešajte pola čaše soka od kiselog kupusa sa prirodnim sokom od paradajza. Ova mešavina se pije tri puta dnevno posle jela u trajanju od 2 nedelje....
Ribe koje su štetne za zdravljeRibe koje su štetne za zdravlje
11. maj
U prirodi je skoro nestala. Proizvodnja dolazi sa farmi gde se ribe hrane hormonima i antibioticima. Skuša U njoj se akumulira živa. Kada uđe u ljudsko telo, ne odbacuje se i ne asimiluje i dovodi do bolesti....
Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?
09. sep.
Napici sa fruktozom mogu da se zamene prirodnim sokovima i smutijima. Značenje treninga snage Treninzi snage povećavaju mišićnu masu i jačaju metabolizam. Čak i minimalni napori daju vidljiv efekat....
Krokan od kikirikija za kolačeKrokan od kikirikija za kolače
19. maj
Ovaj domaći krokan (grilijaž) se koristi za kolače, pa prema tome kolač može da se nalomi ili samelje u blenderu. Kikikiriki krokan za kolače se čuva u staklenoj posudi u frižideru....
Koje su to esencijalne masne kiseline?Koje su to esencijalne masne kiseline?
07. jul
Mogući nedostatak EMK-a može dovesti do brojnih poremećaja različite prirode. Dve glavne i najvažnije masne kiseline za čovečanstvo su Omega-3 i Omega-6. Iako je vrsta masti, Omega-3 ne goji....
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofSlatkiš sa slatkom u kalupu za kuglof
16. feb.
Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom. Peći na umerenoj temperaturi. Kada je slatkiš gotov, rezati na parčiće i posuti šećerom u prahu....
Pet namirnica koje su štetne za kožuPet namirnica koje su štetne za kožu
08. avgust
Da priznamo - svi želimo besprekornu kožu. Osim odličnih gena, ovo iziskuje dodatnu negu kako bi se održala ova zanosna lepota. Ali većina nas ne zna da su naše navike u ishrani direktno povezane sa tipom kože koju imamo...
Mekan patišpanj za kolače i torteMekan patišpanj za kolače i torte
02. jun
Ispecite mekani patišpanj za kolače i torte oko 35-40 minuta, obavezno držite vrata rerne zatvorena prvih 20 minuta. Kad bude gotov, ostavite na rešetku da se ohladi. Nakon što se ohladi, isecite patišpanj kore....
Karamel toping za kolače i torteKaramel toping za kolače i torte
22. jul
Možete ugrejati karamel toping za kolače i torte na sekund u mikrotalasnoj ili na pari, da malo popusti pre korišćenja....
Glazura puslice za kolače i medenjakeGlazura puslice za kolače i medenjake
18. januar
Glazura je odgovarajuća za ukras na tortama, kolačima, keksićima i medenjacima....
Lavaš pita u kalupu za kolačeLavaš pita u kalupu za kolače
08. mart
Uzmite kalup za kolače sa rupom i premažite ga uljem. Dobijenu smesu sipajte u kalup i poravnajte. Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta dok ne porumeni....
Začini za božićne kolačeZačini za božićne kolače
30. dec.
Pored toga, veoma je prikladno da napravite sopstvenu božićnu mešavinu u kojoj ćete pomešati sve zimske arome i koristiti ih za razne božićne slatkiše....
Ovo su namirnice koje su najbogatije magnezijumom! Obavezne za sveOvo su namirnice koje su najbogatije magnezijumom! Obavezne za sve
24. feb.
Magnezijum je mineral koji ima ključnu ulogu u mnogim procesima u našem organizmu. Ako je nivo magnezijuma u telu nizak, to može prouzrokovati razna stanja, koja mogu biti i veoma ozbiljna. Deficit magnezijuma se dovodi...
Prirodne zamene za šećerPrirodne zamene za šećer
18. mart
Sve ove prirodne zaslađivače možete koristiti u različitim receptima za kolače bez šećera....
Kora za torte i kolačeKora za torte i kolače
15. jul
Kora za torte i kolače je veoma uspešna....
Jednostavno testo za božićne kolačeJednostavno testo za božićne kolače
20. januar
Testo se pokriva folijom za sveže čuvanje da se ne suši, dok radite. Odseče se loptica od njega i razvija se oklagijom na nabrašnjenoj radnoj površini i metalnim kalupima se iseku kolači....
Univerzalno testo za kolače i slane kifliceUniverzalno testo za kolače i slane kiflice
19. jul
Čim naraste, stavite ga u sredinu brašna, dodajte ostale sastojke i zamesite testo koje se ne lepi. Pokrijte folijom i ostavite ga 30 minuta da naraste. Podelite ga na 2 dela....
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteČokoladna glazura ogledalo za kolače i torte
28. jul
Čokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
Glazura od maline za kolače i torteGlazura od maline za kolače i torte
11. april
Meša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....