Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se rebarca pripremaju na roštilju ili u rerni?Koliko vremena se rebarca pripremaju na roštilju ili u rerni?
19. jun
U slučaju da volite da pripremate rebra na roštilju, treba da znate da vreme, koje je potrebno za njihovu pripremu, nije merljivo minutama, već je najbolje da se kuva očima....
Stari hleb na roštilju ili u rerniStari hleb na roštilju ili u rerni
02. maj
1
Ako se peče na roštilju, dovoljno je 3 minuta sa obe strane. Ako pečete u rerni, onda 10-15 minuta na 250 stepeni....
Rebarca na roštiljuRebarca na roštilju
31. avgust
Zagrejte dobro roštilj i namažite ga sa malo masnoće. Posolite ih još ako je neophodno i pecite dok ne bude gotovo....
Maririnirana rebarca na roštiljuMaririnirana rebarca na roštilju
28. jun
Sledećeg dana ispecite svinjska rebra na zagrejanom roštilju uz povremeno premazivanje marinadom. Poslužite marinirana rebarca na roštilju sa svežom salatom....
Glazirana rebarca na roštiljuGlazirana rebarca na roštilju
12. okt.
Poslužite rebarca na dasci sa limunom i začinima....
Dimljena rebarca na roštiljuDimljena rebarca na roštilju
02. okt.
Dodaje se u rebarca i dobro se promeša. Sve se preliva pivom i ostavlja se 6 sati na hladnom. Rebaraca se vade iz marinade, blago se protresu od nje i peku se na roštilju, povremeno se okreću i prelivaju marinadom....
Marinirana rebarca na roštiljuMarinirana rebarca na roštilju
22. sep.
Izaberite rebarca sa više mesa po njima. Umutite sve sastojke i natopite rebra u toj marinadi. Ostavite u pokrivenoj posudi u frižideru da se začine najmanje 2 sata....
Krhka rebarca na roštiljuKrhka rebarca na roštilju
13. jun
Izvadite i servirajte sa odgovarajućim garnirungom gotova krhka rebarca na roštilju....
Meraklijska rebarca na roštiljuMeraklijska rebarca na roštilju
11. avgust
Dodajemo rebarca u ovaj sos, posudu poklopimo i ostavljamo da se mariniraju u frižideru nekoliko sati ili celu noć. Pripremamo i zagrevamo roštilj sat vremena pre nego što počnemo da pečemo....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Krhka jagnjeća rebarca na roštiljuKrhka jagnjeća rebarca na roštilju
01. okt.
Ona se ostvaruje tako što se rebarca uviju u foliju ili u kesicu za pečenje i kuvaju se polako u rerni na 120 °C sat i 15 minuta. Nakon toga su već spremna za pečenje na roštilju....
Aromatična jagnjeća rebarca na roštiljuAromatična jagnjeća rebarca na roštilju
21. jun
Gotova aromatična jagnjeća rebra na roštilju možete poslužiti uz jela sa bulgurom, zelenom salatom, prilogom od povrća ili dr....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Pripremite roštilj i stavite ribe, pecite po 7 minuta po strani. Čim je pečena riba gotova pospite sokom od limuna. Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
Kolika je tačna količina namirnica takođe sami treba da odlučite - zavisi koliko povrća želite da pripremite. Ostavite povrće da odstoji sa ovom marinadom bar dva sata....
Rebarca sa belim lukom na roštiljuRebarca sa belim lukom na roštilju
25. feb.
Servirajte i jedite rebarca sa belim lukom topla sa omiljenom salatom ili krompirićima! Prijatno!...
Marinada za svinjska rebarca na roštiljuMarinada za svinjska rebarca na roštilju
28. nov.
Sa ovim sosom postaju sjanna, čak i kad su ispečena u rerni. Probajte ovu jednostavnu marinadu za svinjska rebarca na roštilju!...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
, koristite ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice; - pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja...
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
Svi kolači se peku u prethodno ugrejanoj rerni. Za vreme pečenja je dobro da nekoliko puta okrenete pleh, da kolač ne bi zagoreo samo sa jedne strane....
Ćuftice od spanaća (na tiganju ili u rerni)Ćuftice od spanaća (na tiganju ili u rerni)
08. maj
Možete da servirate ćuftice od spanaća na tiganju ili u rerni, za još veće uživanje, sa ukusnim sosom od belog luka, koji se meša od kiselog mleka, maslinovog ulja i izgnječenog belog luka ili sa belim lukom u prahu za glađu...
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuSpecifičnosti kod spremanja na roštilju
02. okt.
Ako još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju: - Kada spremate sa pravim roštiljem, a ne električnim, obezbedite kvalitetna drva za vatru....