Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko šećera se stavlja u kompot?Koliko šećera se stavlja u kompot?
26. nov.
Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kompot od liparijeKompot od liparije
29. nov.
U svaku teglu ide po 45 g šećera. Tegle naliti vodom, zatvoriti i kružno protresti i okretati da se šećer rastopi u suprotnom staložiće se na dnu, otvoriti tegle i po potrebi dodati još vode....
Kompot od šljivaKompot od šljiva
22. jul
Dopuniti teglu, pa sipati još jednu supenu kašiku šećera, sipati vodu i zatvoriti, protresti teglu da se šećer otopi i paziti da se ne staloži na dnu....
Kompot od drenjinaKompot od drenjina
06. okt.
Na teglu za kompot stavite pet kašika šećera, pa svaku napunite vodom. Tegle s kompotom se dobro zatvore i stave u lonac sa vodom da se sterilišu. Kuvajte dvadeset minuta nakon ključanja vode....
Kompot od jabukaKompot od jabuka
12. sep.
Jabuke vaditi rešetkastom kašikom, sipati u tegle, i svaki red jabuka posuti jednom kafenom kašičicom šećera, tako dok ne napunite teglu i završiti redom šećera....
Kompot od smokavaKompot od smokava
30. sep.
Postavite šerpu na vatru i kuvajte 10 minuta da se zatvore poklopci. Tegle sa kompotom izvadite i okrenite ih poklopcima na dole dok se kompot od smokava potpuno ne ohladi....
Kompot od jagodaKompot od jagoda
07. jun
Čim se ohlade stavite kompot na hladno mesto....
Kompot od bananeKompot od banane
20. april
1
Dolijte vodu u tegle do osnove grla, zatvorite ih i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provru. Voda u posudi treba da prekriva tegle. Na isti način možete da napravite kompot od nektarina....
Kompot od lubeniceKompot od lubenice
20. april
Unutrašnjost se oisti od semenki i iseče se na male parčiće oko 1 centimetar. U tegle se stavlja šećer, posle lubenica. Voda treba da je 100 ml jer će sama lubenica da pusti sok - inače će tegla da eksplodira....
Kompot od višnjeKompot od višnje
11. jul
U svaku teglu za kompot stavite višnje - oko 1/2 tegle. Dodajte šećer - 4 kašike. Možete smanjiti na 3 kašike, ako ne volite mnogo slatko. Sipajte vodu dok ivice tegle....
Kompot od trešanjaKompot od trešanja
06. jul
Napravite sirup od šećera i vode, dovoljno za tegle koje imate. Toplom šećernom sirupu dodajte limuntus. Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup, zatvorite i sterilišite 15 minuta....
Kompot od kivijaKompot od kivija
15. april
Dok čekate da prođe 15 minuta, stavljate u teglu šećer i malo cimeta. Dolijte vodu u tegle do gore - zatvorite ih i stavite da se kuvaju 30 minuta....
Kompot od kupinaKompot od kupina
04. april
Stavljamo ih u teglu, u svaku teglu stavljamo po 6 supenih kašika šećera. Prelivamo ih vodom i kad ona provri sačekamo oko 15 minuta da se sterilizuju tegle....
Kompot od bresakaKompot od bresaka
10. avgust
Dospite vodu u tegle do početka grla, zatvorite i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provri voda. Voda u posudi treba da pokriva tegle. Na isti način možete pripremiti kompot od nektarina....
Kompot od grožđaKompot od grožđa
27. jun
Prelijte vrelim sirupom, zatvorite brzo poklopcem i sterilišite 10-15 minuta tegle s kompotom....
Kompot od dženarikaKompot od dženarika
05. jun
Napunite tegle toplim šećernim sirupom (od vode i šećera), zatvorite ih i kuvajte 15 minuta....
Kompot od kajsijaKompot od kajsija
05. jun
Pripremite ugrejan preliv od vode i šećera - da teglu ide 5 supenih kašika šećera i 1 šolja vode. Zatvorite i serilizujte 15 minuta....
Kompot od višanjaKompot od višanja
20. maj
Sipajte po 6 supenih kašika šećera u tegle, po želji nekoliko karamfilića i napunite mlakom vodom. Zatvorite tegle i stavite da se kuvaju 15 minuta....
Kompot od ribizliKompot od ribizli
31. jul
Rasporedimo ribizle u tegle za kompot od 800 ml, dodajemo na teglu po pet kašika šećera, dolivamo vodom i zatvorimo. Tegle se sterilišu 10 minuta....
Kompot od dunjaKompot od dunja
02. jun
Očišćene dunje stavljate u blago zakiseljenu vodu, da ne potamne. Dunje blanširajte 3-4 minuta u vrelom šećernom sirupu. pripremite ga s toliko šećera koliko tegli imate - po pet kašika na teglu....
Kompot od malinaKompot od malina
01. maj
Prelijte ih vrućim sirupom od vode i šećera i zatvorite poklopce na teglama. Sterilišite 15 minuta, a zatim okrenite tegle sa poklopcem nadole....
Kompot za dijabetičareKompot za dijabetičare
08. april
Voće se očisti, iseče, napune se tegle i preliva vrelim sirupom. Zaklapa se i sterilizuje 15 minuta....
Koliko šećera se stavlja u slatko?Koliko šećera se stavlja u slatko?
21. mart
Potrebne su vam samo kvalitetne namirnice - voće, šećer i malo slobodnog vremena. Jedan faktor je posebno važan u tom procesu, a upravo: Koliko šećera se stavlja u slatko?...
Koliko šećera se stavlja u vino?Koliko šećera se stavlja u vino?
18. okt.
Ipak, ako šira ima manji procenat šećera, tada se on mora povećati dodavanjem šećera. Količina šećera, koja će biti dodata zavisi od cilja koji vam je potreban....