Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko šećera se stavlja u kompot?Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g....
26. nov.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kompot od liparijeU svaku teglu ide po 45 g šećera.
Tegle naliti vodom, zatvoriti i kružno protresti i okretati da se šećer rastopi u suprotnom staložiće se na dnu, otvoriti tegle i po potrebi dodati još vode....
29. nov.
Kompot od šljivaDopuniti teglu, pa sipati još jednu supenu kašiku šećera, sipati vodu i zatvoriti, protresti teglu da se šećer otopi i paziti da se ne staloži na dnu....
22. jul
Kompot od drenjinaNa teglu za kompot stavite pet kašika šećera, pa svaku napunite vodom.
Tegle s kompotom se dobro zatvore i stave u lonac sa vodom da se sterilišu.
Kuvajte dvadeset minuta nakon ključanja vode....
06. okt.
Kompot od jabukaJabuke vaditi rešetkastom kašikom, sipati u tegle, i svaki red jabuka posuti jednom kafenom kašičicom šećera, tako dok ne napunite teglu i završiti redom šećera....
12. sep.
Kompot od smokavaPostavite šerpu na vatru i kuvajte 10 minuta da se zatvore poklopci.
Tegle sa kompotom izvadite i okrenite ih poklopcima na dole dok se kompot od smokava potpuno ne ohladi....
30. sep.
Kompot od bananeDolijte vodu u tegle do osnove grla, zatvorite ih i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provru.
Voda u posudi treba da prekriva tegle. Na isti način možete da napravite kompot od nektarina....
20. april
1
Kompot od lubeniceUnutrašnjost se oisti od semenki i iseče se na male parčiće oko 1 centimetar.
U tegle se stavlja šećer, posle lubenica. Voda treba da je 100 ml jer će sama lubenica da pusti sok - inače će tegla da eksplodira....
20. april
Kompot od višnjeU svaku teglu za kompot stavite višnje - oko 1/2 tegle. Dodajte šećer - 4 kašike.
Možete smanjiti na 3 kašike, ako ne volite mnogo slatko. Sipajte vodu dok ivice tegle....
11. jul
Kompot od trešanjaNapravite sirup od šećera i vode, dovoljno za tegle koje imate.
Toplom šećernom sirupu dodajte limuntus.
Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup, zatvorite i sterilišite 15 minuta....
06. jul
Kompot od kivijaDok čekate da prođe 15 minuta, stavljate u teglu šećer i malo cimeta.
Dolijte vodu u tegle do gore - zatvorite ih i stavite da se kuvaju 30 minuta....
15. april
Kompot od kupinaStavljamo ih u teglu, u svaku teglu stavljamo po 6 supenih kašika šećera.
Prelivamo ih vodom i kad ona provri sačekamo oko 15 minuta da se sterilizuju tegle....
04. april
Kompot od bresakaDospite vodu u tegle do početka grla, zatvorite i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provri voda.
Voda u posudi treba da pokriva tegle. Na isti način možete pripremiti kompot od nektarina....
10. avgust
Kompot od grožđaPrelijte vrelim sirupom, zatvorite brzo poklopcem i sterilišite 10-15 minuta tegle s kompotom....
27. jun
Kompot od dženarikaNapunite tegle toplim šećernim sirupom (od vode i šećera), zatvorite ih i kuvajte 15 minuta....
05. jun
Kompot od kajsijaPripremite ugrejan preliv od vode i šećera - da teglu ide 5 supenih kašika šećera i 1 šolja vode. Zatvorite i serilizujte 15 minuta....
05. jun
Kompot od višanjaSipajte po 6 supenih kašika šećera u tegle, po želji nekoliko karamfilića i napunite mlakom vodom. Zatvorite tegle i stavite da se kuvaju 15 minuta....
20. maj
Kompot od ribizliRasporedimo ribizle u tegle za kompot od 800 ml, dodajemo na teglu po pet kašika šećera, dolivamo vodom i zatvorimo.
Tegle se sterilišu 10 minuta....
31. jul
Kompot od dunjaOčišćene dunje stavljate u blago zakiseljenu vodu, da ne potamne.
Dunje blanširajte 3-4 minuta u vrelom šećernom sirupu. pripremite ga s toliko šećera koliko tegli imate - po pet kašika na teglu....
02. jun
Kompot od malinaPrelijte ih vrućim sirupom od vode i šećera i zatvorite poklopce na teglama.
Sterilišite 15 minuta, a zatim okrenite tegle sa poklopcem nadole....
01. maj
Kompot za dijabetičareVoće se očisti, iseče, napune se tegle i preliva vrelim sirupom.
Zaklapa se i sterilizuje 15 minuta....
08. april
Koliko šećera se stavlja u slatko?Potrebne su vam samo kvalitetne namirnice - voće, šećer i malo slobodnog vremena. Jedan faktor je posebno važan u tom procesu, a upravo:
Koliko šećera se stavlja u slatko?...
21. mart
Koliko šećera se stavlja u vino?Ipak, ako šira ima manji procenat šećera, tada se on mora povećati dodavanjem šećera. Količina šećera, koja će biti dodata zavisi od cilja koji vam je potreban....
18. okt.