Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mogu li se tikvice pržiti u fritezi?Mogu li se tikvice pržiti u fritezi?
16. jun
Zbog toga se sve više domaćica pita mogu li se tikvice pržiti u fritezi?...
Prestanite da pržite tikvice! Pravite ih ovako!Prestanite da pržite tikvice! Pravite ih ovako!
24. jul
Evo i jednog recepta za hrskave tikvice sa dve vrste brašna /gornja slika/....
Da li mogu da se zamrzavaju tikvice?Da li mogu da se zamrzavaju tikvice?
27. maj
Ipak, najbolji način je da tikvice prvo blanširate. To ćete uraditi ako nasečene tikvice šokirate u vreloj vodi na oko minut vremena....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?
04. dec.
Tikvice su odlično povrće koje u praksi ide uz sve. Klasika su pržene tikvice, ali i punjene tikvice budu odlične. Veoma velika prednosti je što su tikvice dijetalna hrana i u praksi od njih se ne goji....
TikviceTikvice
12. mart
Koristi od tikvica Kao veoma koristan dar prirode, tikvice su veoma zdrave za naš organizam....
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Riba bi trebalo da se konzumira makar jednom nedeljno, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma važne za ljudski organizam. To se pamti još iz vrtića i zato se neke tradicije treba držati. Da biste ispunili...
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Pokušajte da ga ne pržite na masnoći, kuvajte ga na pari ili kuvajte u vodi, a možete ga i peći. Kombinujte ga uglavnom sa povrćem i piletinom....
Mogu li se osušiti borovnice?Mogu li se osušiti borovnice?
18. dec.
Borovnice spadaju u one darove leta, koje želimo da sačuvamo duže vreme. Ovo izuzetno ukusno sitno voće veoma je popularno u Americi, odakle i potiče. Borovnice se nalaze u grupi voća koje se može pohvaliti sa najvećim sadržajem...
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Da bi se krompirići ispržili ravnomerno, pržite ih sa zatvorenim poklopcem, ali ova tehnologija iziskuje da pržite na slabijoj vatri....
Mogu li da se zamrzavaju viršle?Mogu li da se zamrzavaju viršle?
19. avgust
Uprkos neprestanim diskusijama u vezi sadržaja viršli, one se smatraju prehrambenim proizvodom proizvedenim od fino mlevenog mesa uz dodatak različitih vrsta začina. U svom sastavu, viršle mogu da sadrže više od jedne...
Da li se trešnje mogu zamrzavati?Da li se trešnje mogu zamrzavati?
10. april
Gotovo da ne postoji domaćinstvo, koje nema zamrzivač. U našoj svakodnevici veliki zamrzivači značajno smanjuju potrebu porodica da stavljaju zimnicu u formi gomila tegli sa ajvarom, turšijama ili kompotima. Sve više...
Slatke breskve u friteziSlatke breskve u fritezi
24. avgust
Zatim ih stavite u korpu za fritezu obloženu papirom isečenim na veličinu (kuglice će se lagano spljoštiti na dnu zbog svoje težine). Tako nastavljamo dok se ne potroši svo testo....
Paprike pržene u friteziPaprike pržene u fritezi
14. januar
Pržimo u zagrejanom ulju u fritezi. Ocedimo paprike na kuhinjskom ubrusu da upije suvišnu masnoću....
Da li se goji od fruktoze u voću?Da li se goji od fruktoze u voću?
30. jun
Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Fritezu treba obavezno očistiti posle prženja, a ulje filtrirati....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Krupnije tikvice imaju nešto gori ukus od mekanih, a i smetaju da porastu nove tikvice....
Kako da očistimo fritezu?Kako da očistimo fritezu?
06. feb.
Friteza je odličan uređaj za brzo prženje hrane u kući. Za kuvanje sa fritezom obično se koristi veoma velika količina ulja, što može da vas navede na pomisao da je njegovo čišćenje noćna mora....
Da li mogu da se zamrzavaju pečurke?Da li mogu da se zamrzavaju pečurke?
10. jun
Pečurke su izuzetno osetljive po pitanju temperature. Brzo se kvare, a svi znamo koliko su opasne pokvarene pečurke. Da biste ih sačuvali duže vreme, možete da ih zamrznete u zamrzivaču. Sveže pečurke ne mogu da se stave...
Mogu li i kako se zamrzavaju kruške?Mogu li i kako se zamrzavaju kruške?
19. januar
Kruške se mogu zamrznuti, ali se moraju poštovati neka pravila zamrzavanja. Za zamrzavanje krušaka, dobro je koristiti zimske sorte krušaka. A kako zamrznuti kruške da ne potamne? Kruške, kao i drugo voće koje sadrži...
Mogu li se šljive sušiti u rerni?Mogu li se šljive sušiti u rerni?
06. sep.
Kod sušenja voća, postoje neke specifičnosti, koje treba da znate i da ih poštujete, kako bi imali dobre rezultate. Prva je higijena. Veoma je važno da voće, pribor i daske budu dobro oprani i da je sve idealno čisto...
Mogu li i kako se konzerviraju školjke?Mogu li i kako se konzerviraju školjke?
17. dec.
Školjke su jedan od najukusnijih morskih plodova i na sreću gurmana ima ih mnogo. Zbog toga, većina koristi odmor na moru da proba omiljene školjke, ali sve više domaćica se pita mogu li i kako se konzerviraju školjke za...
Uz šta idu tikvice?Uz šta idu tikvice?
03. dec.
tikvice Probajte pečene tikvice sa pečurkama, paprikama, patlidžanom i lukom; • Ratatuj Tikvice su takođe odlične za pravljenje francuskog nacionalnog jela Ratatui; • Tikvice na roštilju Tikvice su izuzetno...
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Da biste pržili u dubokom ulju potrebna vam je duboka posuda, a ne tiganj. Posuda ne sme da bude napravljena od čelika, livenog gvožđa ili kalaja, zato što od visoke temperature kalaj može da se istopi i oksidira....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...