Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Treba li potapati sočivo?Ali ovde ćemo otvoriti zagradu i naglasićemo da nije obavezno potapati sve vrste sočiva.
Braon sočivo, koje je veoma često susretano na našim prostorima, nalazi se u grupi sočiva koje treba potapati....
02. mart
Sočivo u multikukeruStavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat.
Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
15. dec.
Vrste sočiva. Sve o sočivuSočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu.
1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
22. januar
Crveno sočivo u multikukeruČim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku.
Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
11. nov.
Sočivo u krok potuSočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije.
Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
02. april
Sočivo u ekspres loncuNatopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun.
Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
06. okt.
Sočivo sa spanaćemDodaje se sočivo i sipa se voda.
Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla.
Za to vreme se dinsta spanać, nakon čega se dodaje u sočivo....
03. januar
2
Sočivo sa zaprškomGotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta.
Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
29. nov.
Sočivo sa kobasicomSočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva.
Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
19. jul
Sočivo sa pivomOstavite tako da se potpuno skuva sočivo.
Napravite zapršku tako što ugrejete ulje, propržite brašno i alevu papriku, nakon toga sipajte u sočivo i promešajte.
Servirajte toplu....
03. jul
Crveno sočivo u orijentalnom stiluKada omekšaju, dodajemo sočivo i ostavljamo da se krčka dok se ne skuva.
Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta....
23. feb.
Sočivo u rerni sa jajimaKuvamo dok se sočivo ne zgusne (dok ne uoije dobro bujon).
Nakon toga prebacujemo sočivo u posudu za pečenje i prelivamo umućenim jajima sa svežim mlekom....
27. maj
Dedino sočivo u glinenoj đuvečariSipajte povrće u sočivo u sipajte sve u đuvečaru.
Stavite u rernu sočivo u đuvečari i kuvajte dok ne omekša. Pospite peršunom i isečenim belim lukom....
25. mart
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni.
Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....
03. januar
Sočivo u rerni sa kobasicomServirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk....
25. april
Crno sočivo Beluga - šta treba da znamoSalata napravljena od sočiva ili kao garnirung, crno sočivo može da se pretvori u suptilan akcenat u vašem jelovniku.
Pogledajte koje su osobenosti crnog sočiva, koje treba da znamo, kao i koristi sočiva Beluga....
04. jul
Vegansko sočivo sa vinom Potopite sočivo u crno vino i ostavite u frižideru 12 sati (preko noći).
Ocediti sočivo od vina (ne bacajući ga) i prokuvajte ga sa bujonom. Dodajte 1-2 šoljice vina i lovorov list u supu....
25. dec.
Ekspresno sočivo sa pečurkamaIspuštamo paru, skidamo poklopac i naše sočivo treba da je skoro gotovo.
Dodajemo mleveni paradajz i čubar, a malo nakon toga i beli luk, isečen na kriške.
Sočivo kuvamo još 10 minuta....
05. mart
Sočivo na indijski načinSočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom.
Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija....
18. jun
Sočivo sa aromatičnim začinimaDodaje se i sočivo i dolivaju se 3-4 šolje vode. Ostavlja se da s kuva oko 20-25 minuta. (Sočivo treba da se kuva bez soli, jer će se usporiti proces kuvanja, so se dodaje posle.)...
30. sep.
Posno sočivo sa povrćemPotopite sočivo na bar 12 sati u posoljenoj vodi. Operite ga i skuvajte u čistoj vodi. Nakon toga ocedite.
Dok se sočivo kuva, oljuštite patlidžan, isecite ga na kriške, posolite i ostavite da odstoji bar 15 minuta....
09. januar
Ukusno sočivo sa celeromOperite i stavite sočivu u šerpu sa hladnom vodom da provri. Kuvajte otprilike 5 minuta, procedite, operite i sipajte drugu hladnu vodu....
11. okt.