Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Treba li potapati sočivo?Treba li potapati sočivo?
02. mart
Ali ovde ćemo otvoriti zagradu i naglasićemo da nije obavezno potapati sve vrste sočiva. Braon sočivo, koje je veoma često susretano na našim prostorima, nalazi se u grupi sočiva koje treba potapati....
Sočivo u multikukeruSočivo u multikukeru
15. dec.
Stavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat. Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Sočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu. 1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Čim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku. Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
Sočivo u krok potuSočivo u krok potu
02. april
Sočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije. Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
Sočivo u ekspres loncuSočivo u ekspres loncu
06. okt.
Natopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun. Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
Sočivo sa spanaćemSočivo sa spanaćem
03. januar
2
Dodaje se sočivo i sipa se voda. Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla. Za to vreme se dinsta spanać, nakon čega se dodaje u sočivo....
Sočivo sa zaprškomSočivo sa zaprškom
29. nov.
Gotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta. Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
Sočivo sa kobasicomSočivo sa kobasicom
19. jul
Sočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva. Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
Sočivo sa pivomSočivo sa pivom
03. jul
Ostavite tako da se potpuno skuva sočivo. Napravite zapršku tako što ugrejete ulje, propržite brašno i alevu papriku, nakon toga sipajte u sočivo i promešajte. Servirajte toplu....
Crveno sočivo u orijentalnom stiluCrveno sočivo u orijentalnom stilu
23. feb.
Kada omekšaju, dodajemo sočivo i ostavljamo da se krčka dok se ne skuva. Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta....
Sočivo u rerni sa jajimaSočivo u rerni sa jajima
27. maj
Kuvamo dok se sočivo ne zgusne (dok ne uoije dobro bujon). Nakon toga prebacujemo sočivo u posudu za pečenje i prelivamo umućenim jajima sa svežim mlekom....
Dedino sočivo u glinenoj đuvečariDedino sočivo u glinenoj đuvečari
25. mart
Sipajte povrće u sočivo u sipajte sve u đuvečaru. Stavite u rernu sočivo u đuvečari i kuvajte dok ne omekša. Pospite peršunom i isečenim belim lukom....
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)
03. januar
Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni. Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....
Sočivo u rerni sa kobasicomSočivo u rerni sa kobasicom
25. april
Servirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk....
Crno sočivo Beluga - šta treba da znamoCrno sočivo Beluga - šta treba da znamo
04. jul
Salata napravljena od sočiva ili kao garnirung, crno sočivo može da se pretvori u suptilan akcenat u vašem jelovniku. Pogledajte koje su osobenosti crnog sočiva, koje treba da znamo, kao i koristi sočiva Beluga....
Vegansko sočivo sa vinom ​Vegansko sočivo sa vinom ​
25. dec.
Potopite sočivo u crno vino i ostavite u frižideru 12 sati (preko noći). Ocediti sočivo od vina (ne bacajući ga) i prokuvajte ga sa bujonom. Dodajte 1-2 šoljice vina i lovorov list u supu....
Sočivo na marokanski načinSočivo na marokanski način
11. nov.
Sočivo na marokanski način je gotovo....
Ekspresno sočivo sa pečurkamaEkspresno sočivo sa pečurkama
05. mart
Ispuštamo paru, skidamo poklopac i naše sočivo treba da je skoro gotovo. Dodajemo mleveni paradajz i čubar, a malo nakon toga i beli luk, isečen na kriške. Sočivo kuvamo još 10 minuta....
Sočivo na indijski načinSočivo na indijski način
18. jun
Sočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom. Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija....
Sočivo sa aromatičnim začinimaSočivo sa aromatičnim začinima
30. sep.
Dodaje se i sočivo i dolivaju se 3-4 šolje vode. Ostavlja se da s kuva oko 20-25 minuta. (Sočivo treba da se kuva bez soli, jer će se usporiti proces kuvanja, so se dodaje posle.)...
Sočivo na manastirski načinSočivo na manastirski način
09. sep.
Kuvamo dok se sočivo potpuno ne skuva....
Sočivo na nemački načinSočivo na nemački način
06. jul
Janiju od sočiva serviramo sa ivicama od testa....
Posno sočivo sa povrćemPosno sočivo sa povrćem
09. januar
Potopite sočivo na bar 12 sati u posoljenoj vodi. Operite ga i skuvajte u čistoj vodi. Nakon toga ocedite. Dok se sočivo kuva, oljuštite patlidžan, isecite ga na kriške, posolite i ostavite da odstoji bar 15 minuta....
Ukusno sočivo sa celeromUkusno sočivo sa celerom
11. okt.
Operite i stavite sočivu u šerpu sa hladnom vodom da provri. Kuvajte otprilike 5 minuta, procedite, operite i sipajte drugu hladnu vodu....