Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Za koliko dana se kvari meso?Za koliko dana se kvari meso?
30. nov.
Dobro je da znate da se meso sa koskom, kao i masno meso kvare dosta brže od mesa bez kostiju....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju: - Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
Lagani doručak za početak danaLagani doručak za početak dana
03. maj
2
Kad se sastojci ohlade i nabubre iseći bananu na kolutove i pomešati....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaKako da se ekspresno istopite za 20 dana
14. jun
U Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Njen autor je ne toliko poznata pomoćnica režisera. Ona je ditetu preporučila mladoj glumica sa sporednom ulogom u najnovijem nastavku filma "Pirati sa Kariba". Režim ishrane...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Začini za mleveno mesoZačini za mleveno meso
11. dec.
Začinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo. Ovo se u većini slučajeva završava katastrofalno, s obzirom na to da se ne...
Najpopularniji sosevi za mesoNajpopularniji sosevi za meso
11. januar
Sakupili smo nekoliko recepata sa kojima ćete moći da pripremite neke od najrasprostranjenijih soseva, odgovarajućih za meso. Sos od pečuraka Potrebni sastojci: 250 g pečuraka, 4-5 supenih kašika maslaca, 1...
Začini za pačje mesoZačini za pačje meso
19. mart
Jela napravljena od pačjeg mesa nisu baš popularna na našem stolu. Međutim, svako ko želi da diverzifikuje svoj meni i ceni čaroliju pravilno odabranih začina može da krene na kulinarsko putovanje i uporedi recepte iz različitih...
Sosevi za pečeno mesoSosevi za pečeno meso
01. mart
Za pileće meso, ribu i ćufte je najbolji paradajz sos. Potrebni sastojci: 1/2 kg paradajza, 2 glavice luka, 3 šargarepe, struk celera, 1/2 šolje maslaca, voda, 1 lovorov list, bosiljak, 2 kašike...
Jednostavne marinade za mesoJednostavne marinade za meso
24. jul
Kako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše. Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu. Pomešajte 4...
Pet marinada za mesoPet marinada za meso
13. jul
Količina zavisi od toga koliko je mesa, ali okvirno za 2 svinjske šnicle vam je potrebno oko 150 ml belog vina, 2-3 kašike soja sosa, biber po ukusu....
Začini za jagnjeće mesoZačini za jagnjeće meso
14. mart
Prema tradiciji, tokom aprila i maja se povećava potražnja za jagnjećim mesom. Kada se ono spremi na pravilan način, onda mu je ukus i više nego božanstven. Perfektno spremljeno jagnjeće meso krije u sebi pojedine trikove...
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Sa čudesnim kuminom se oslabi 28 kg za godinu danaSa čudesnim kuminom se oslabi 28 kg za godinu dana
13. jul
2
Poslednja istraživanja pokazuju da kumin može da bude tako dugo čegano sredstvo protiv gojaznosti. Dijetolozi tvrde da tek kašičica dnevno ovog začina rasprostranjenog u Indiji i na bliskom istoku, može da nam pomogne...
Pečeni sos za mesoPečeni sos za meso
16. jun
Posolimo sos za meso još ako je potrebno i začinimo biberom. Promešamo. Pečeni sos za meso je veoma ukusan....
Sos za svinjsko mesoSos za svinjsko meso
22. mart
Žumance se pomeša sa senfom, kiselom pavlakom i sokom od limuna. Meša se u blenderu na niskim obrtajima. Dodaje se u tiganj i ostavlja na tihoj vatri na kratko, dok se ne zgusne....
Marinada za jareće mesoMarinada za jareće meso
14. maj
Sipa se voda i marinada za ukusnu jaretinu je gotova. Svaka porcija jarećeg mesa se potapa u marinadu i poređa se u posudu za pečenje. Preostala marinada se sipa u veliku posudu za pečenje....
Marinada za sirovo mesoMarinada za sirovo meso
30. avgust
Meso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk. Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom. Pokrijte posudu i ostavite...
Univerzalni sos za mesoUniverzalni sos za meso
08. januar
Sos je idealan za sve vrste pečenog i pohovanog mesa, piletine, ribe i morskih plodova. Prijatno!...
Marinada za teleće mesoMarinada za teleće meso
16. jul
Svi začini se promešaju dobro zajedno sa vinom i maslinovim uljem. Dobija se dobra marinada, u kojoj je dobro da držite teletinu bar 10 sati. Daje dobar ukus i krhki izgled....
Ukusan sos za mesoUkusan sos za meso
14. jun
Beli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike. Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....