Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto se testo mrvi?Zašto se testo mrvi?
26. mart
Na prvom mestu razgraničavamo testa za keksiće i kolače od onih za pogače i hlebove, osnovni faktor je podizač testa, koji koristimo....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Premesite testo na radnoj površini Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju. 4....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Zašto se testo lepi?Zašto se testo lepi?
27. april
Svaka domaćica se suočavala sa problemom kod mešenja testa za hleb ili kolače. Čak i kada se tačno pridržava datog recepta sa preciznim količinama, ponekad je testo lepljivo....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Tajna dobre palačinke se krije u testu....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Pareno testo Pareno testo je veoma lako za pripremu i slično je kuvanom.. Za razliku od kuvanog, parenom testu su potrebne tačne proporcije za pripremu....
Zašto testo postaje žilavo?Zašto testo postaje žilavo?
23. april
Kako testo od maslaca, tako i sve vrste testa sa hemijskim sredstvima za dizanje testa poput praška za pecivo i sode, nema potrebe da se mnogo mesi, već samo da se objedine sastojci dok se ne dobije homogeno i glatko testo...
Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?
19. april
Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem javlja i kako ga izbeći....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti. Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Prhko testoPrhko testo
05. jul
Prhkim testom nazivamo testo sa maslacem od kojeg pravimo kore za kiš, tart, tartalete ili keksiće sa maslacem. Ovo testo naziva se još i peščano ili sipkavo testo....
Posno testoPosno testo
16. jul
1
Stavljajte malo po malo brašna po zidovima udubljenja u unutrašnjost i mešajte dok se tečnost u potpunosti ne usvoji. 3. Testo koje je još hrapavo prebacite na nabrašnjenu radnu površinu....
Ludo testoLudo testo
30. sep.
Zamesite meko testo i stavite u namazanu kesu ili posudu sa poklopcem. Stavite u frižider na 4-5 sati ali može i na jednu noć. * Testo može da stoji do nedelju dana u frižideru....
Medeno testoMedeno testo
08. sep.
Dobijeno testo je mekano na dodir i ne bi trebalo da se lepi za prste. Ako nije tako, potrebno je malo više brašna....
Univerzalno testoUniverzalno testo
25. nov.
1
Promeša se sve mnogo dobro i dodaje se brašno koje je prethodno prosejano. Zamesi se glatko i elastično testo. Testo se ostavlja da naraste....
Linc testoLinc testo
24. dec.
Postepeno zamesite glatko testo. Uvijte ga prozračnom domaćinskom folijom i ostavite nekoliko sati (najbolje 1 noć) u frižideru....