Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega maslinovo ulje ima talog? Da nije pokvareno?Ako se talog ne izgubi za dan ili 2, onda je to znak da je maslinovo ulje izgubilo deo korisnih svojstava, da je pokvareno ili ste kupili falsifikat....
13. dec.
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
23. april
Maslinovo ulje s tartufomKada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa....
10. april
Aromatično maslinovo ulje sa biljemDivno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci....
12. okt.
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.
Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
27. april
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomZatvorite dobro flašu i ostavite da odstoji bar jednu nedelju na prohladnom i tamnom mestu.
Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
20. april
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomOperite limun pod mlazom vruće vode, pa ga osušite.
Isecite mu koru na tanke tračice i stavite u flašu. Operite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera.
Prelijte uljem i dobro zatvorite...
25. april
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeMaslinovo ulje se čuva na temperaturi ne višoj od 20 stepeni. Ako čuvate na toplom, maslinovo ulje postaje gotko. Ako ga čuvate u frižideru, na dnu flaše će se stvoriti mutan talog sa beličastim trunčicama....
18. mart
Maslinovo UljeIstorija maslinovog ulja
Maslinovo ulje predstavlja biljnu masnoću koja se izvlači iz plodova maslinovog drveta....
09. jun
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Klasifikovano kao „tečno zlato“ sa Mediterana, maslinovo ulje krije mnoge tajne....
26. nov.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama. Najviše se konzumiraju tokom proleća i leta, ali mogu da se...
10. avgust
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Ekstremno dinamičan i ubrzan svakodnevni život dovodi do stalnog umora i stresa. Svakodnevni nedostatak energije, depresija i kontrakcija mišića su manifestacije ovih stanja, ali je češće uzrok nedostatak magnezijuma...
09. maj
Maslinovo ulje štiti jetruZbog mnogobrojnih koristi po zdravlje, maslinovo ulje se sa pravom smatra istinskim darom prirode....
14. avgust
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Poslužite skušu sa prilogom od pirinča, krompira ili uz salatu od povrća, prelivenu maslinovim uljem....
07. okt.
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
14. april
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
13. avgust
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Pošto dobro varenje počinje sa enzimima u ustima, svu hranu moramo dobro sažvakati. Što duže žvačete hranu, enzimi duže mogu da utiču na nju, kažu stručnjaci za ishranu.
Žvakanje zapravo izlaže većinu hrane enzimima...
03. avgust
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Vrlo je brzo i lako – samo treba da povrće grubo isečete, pa ga pomešate sa maslinovim uljem i solju, a zatim pečete 20 minuta na 120 stepeni sa ventilatorom, okrećući ga....
08. sep.
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakU prošlosti se maslinovo ulje koristilo i za masažu.
Kada pijete maslinovo ulje na prazan stomak, ono će vam pomoći za:
1. Mršavljenje....
05. april
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
25. maj
Koje maslinovo ulje odabrati za kuvanje?Kako odabrati pravo maslinovo ulje za svoje potrebe
Na tržištu postoji nekoliko vrsta maslinovog ulja - ekstra devičansko maslinovo ulje, klasično maslinovo ulje i ekstra svetlo maslinovo ulje.
1....
02. januar