Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se menja prva voda kod kuvanja pasulja?Zbog čega se menja prva voda kod kuvanja pasulja?
05. mart
I ovde se vraćamo na pitanje zbog čega se menja prva voda kod kuvanja pasulja....
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
so u početku kuvanja, jer ćete na taj način produžiti vreme kuvanja; - Za razliku od povrća, koje je bolje stavljati u vruću vodu, pasulj prelijte hladnom ili mlakom vodom; - Za pripremu tradicionalne čorbe od pasulja...
Slana voda kod upaljenog grlaSlana voda kod upaljenog grla
16. april
Ova smesa se meša veoma dobro dok se so ne rastvori. Ispiranje slanom vodom pomaže upaljenom grlu. Na taj način se ublažava iritacija grla....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Kako se kuva mung pasulj? Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Zbog čega se sklanja pena kod kuvanja slatka?Zbog čega se sklanja pena kod kuvanja slatka?
25. nov.
Tokom kuvanja slatka, najlakše mikročestice isplivaju na površinu, spajaju se jedna sa drugom i formiraju bujnu penu. Pena se sastoji od: - Koagulirane proteinske supstance zasićene mehurićima kiseonika....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Stanje je još gore kada se namirnice prže sa testom oko njih, jer je ova namirnica u stanju da primi čak i više maslaca ili masnoće za kuvanje....
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svež, sotiran, karamelizovan ili kuvan, luk je neizostavan deo mnogih jela, dajući im svoj šarm....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji ​​kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
Zbog čega se u frižideru sakuplja voda?Zbog čega se u frižideru sakuplja voda?
08. april
Ako ustanovite da se na dnu frižidera skuplja voda, verovatan uzrok je začepljenje otvora za odvod kondenzata. Kondenzat teče niz zadnji deo frižidera i sakuplja se u otvor koji se nalazi na zadnjoj strani frižidera, odakle...
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeTrikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jede
11. okt.
Malo mesa ili slanine mogu učiniti da pasulj bude još ukusniji. Druga slika je demonstracija jednog tanjira oljuštenog pasulja....
Pravila kod kuvanja na pariPravila kod kuvanja na pari
05. feb.
Postoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari. Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne. Ovaj metod kulinarske obrade omogućava vam da u voću sačuvate...
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog. Kao što verovatno znate, tarator...
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Destilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Potopimo pasulj prethodne noći. Sledećeg dana ga ocedimo, operemo i stavljamo da se kuva. Ja menjam vodu 2 puta. Kad promenimo drugi put vodu, isečemo luk i stavljamo da se kuva sa pasuljem....
Zbog čega pasulj neće da se skuva?Zbog čega pasulj neće da se skuva?
10. feb.
Pasulj je jestiv oko godinu ili dve. Drugi mogući razlog može biti voda koju koristite za kuvanje pasulja – ako je previše tvrda (sa visokim sadržajem minerala), bolje je koristiti prečišćenu vodu....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Ne treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite. Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno. Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Dodajte malo po malo vode od pasulja, dok se pirinač ne skuva skoro do kraja. Dodajte oljušteni i narendani paradajz i sitno seckane paprike, pa sve upržite, dok jelo ne ostane samo na masnoći....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....