Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?
16. feb.
Međutim, ima nečega što je zajedničko u svim receptima za pripremu ukusnog mlevenog mesa za ćuftice, a to su jaja. Zbog čega se jaja stavljaju u mleveno meso i šta je njihova funkcija?...
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvana jaja umotana u mleveno meso
26. jun
Razbijte jaja i zamesite mleveno meso. Oblikujte lopte od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu po jedno kuvano jaje. Uvaljajte u prezle i poređajte loptice na papir za pečenje. Pecite dok ne bude gotovo....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Jaja uvijena u mleveno meso sa tikvicama i senfomJaja uvijena u mleveno meso sa tikvicama i senfom
15. april
Iscedimo tikvicu, da se ocedi voda i dodajemo mleveno meso sa jednim jajetom i lukom isečenim na sitno. Začinjavamo kuminom, biberom, čubrom, solju i senfom. Zamesimo dobro i stavljamo u frižider na 2-3 sata....
Mleveno meso sa leblebijomMleveno meso sa leblebijom
12. april
Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso. Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Umešati začine, kocku, proso, pažljivo promešati da se sve lepo sjedini i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, da porumeni....
Pečurke, obučene u mleveno mesoPečurke, obučene u mleveno meso
08. dec.
Mleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso. Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuRolovano mleveno meso u šampinjon sosu
15. okt.
1
Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomMleveno meso sa pirinčem i paradajzom
12. maj
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos. Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemMusaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčem
17. okt.
Odmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikMleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik
23. maj
Serviramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuMleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu
05. april
Uvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom. Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMleveno meso na šišu na turkmenski način
01. dec.
Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi. Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaTeleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
13. okt.
Dodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte. Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
Začini za mleveno mesoZačini za mleveno meso
11. dec.
Ako ćete stavljati mleveno meso u drugo jelo, preskočite sodu i hleb....
Mleveno meso - bugarska kajmaMleveno meso - bugarska kajma
27. jun
Tajna zaista ukusnog mlevenog mesa je u pravilnim proporcijama između količine mlevenog mesa i kombinacije različitih začina. Začini zavise od vrste jela koju želite da napravite s mlevenim mesom....
Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajimaZapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajima
19. feb.
Skuvajte jaja, pa kad se ohlade, oljuštite ih. U tepsiju koju ste premazali maslacem sipajte mleveno meso sa povrćem, pa preko sipajte krompir pire i posipajte rendanim kačkavaljem....
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusomTeleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom
10. sep.
Dodajte mleveno meso i začine. Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta....
Dinstano konjsko mleveno meso sa paprikama, šargarepom i brokolijemDinstano konjsko mleveno meso sa paprikama, šargarepom i brokolijem
02. april
Kad omekša dodajemo mleveno meso u njih i dinstamo, kad bude mleveno meso polugotovo dodajemo začine i nakon toga brokoli....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji ​​kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...