Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?Međutim, ima nečega što je zajedničko u svim receptima za pripremu ukusnog mlevenog mesa za ćuftice, a to su jaja.
Zbog čega se jaja stavljaju u mleveno meso i šta je njihova funkcija?...
16. feb.
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoRazbijte jaja i zamesite mleveno meso.
Oblikujte lopte od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu po jedno kuvano jaje. Uvaljajte u prezle i poređajte loptice na papir za pečenje. Pecite dok ne bude gotovo....
26. jun
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Jaja uvijena u mleveno meso sa tikvicama i senfomIscedimo tikvicu, da se ocedi voda i dodajemo mleveno meso sa jednim jajetom i lukom isečenim na sitno.
Začinjavamo kuminom, biberom, čubrom, solju i senfom. Zamesimo dobro i stavljamo u frižider na 2-3 sata....
15. april
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Mleveno meso, praziluk i prosoUmešati začine, kocku, proso, pažljivo promešati da se sve lepo sjedini i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom.
Zapeći u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, da porumeni....
12. feb.
1
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuKad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
15. okt.
1
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
12. maj
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemOdmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
17. okt.
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikServiramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
23. maj
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
05. april
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMožemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi.
Pečemo šiš sa obe strane na gril tiganju ili roštilju na drveni ugalj....
01. dec.
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
21. feb.
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
13. okt.
Začini za mleveno mesoAko ćete stavljati mleveno meso u drugo jelo, preskočite sodu i hleb....
11. dec.
Mleveno meso - bugarska kajmaTajna zaista ukusnog mlevenog mesa je u pravilnim proporcijama između količine mlevenog mesa i kombinacije različitih začina. Začini zavise od vrste jela koju želite da napravite s mlevenim mesom....
27. jun
Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajimaSkuvajte jaja, pa kad se ohlade, oljuštite ih.
U tepsiju koju ste premazali maslacem sipajte mleveno meso sa povrćem, pa preko sipajte krompir pire i posipajte rendanim kačkavaljem....
19. feb.
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusomDodajte mleveno meso i začine.
Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta....
10. sep.
Dinstano konjsko mleveno meso sa paprikama, šargarepom i brokolijemKad omekša dodajemo mleveno meso u njih i dinstamo, kad bude mleveno meso polugotovo dodajemo začine i nakon toga brokoli....
02. april
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
14. jul
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
08. sep.