Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja je pitanje na koje se može dati veoma lak odgovor. Razloga za teško ljuštenje kuvanih jaja ima nekoliko. Najčešće se kuvana jaja teško ljušte jer su veoma sveža....
27. feb.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
28. mart
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško prestati da postoji....
08. januar
Kuvana jaja sa pilećim mesomPiletinu sečemo na kockice i pomešamo sa majonezom, kiselu pavlaku, beli luk, kukuruz, prstohvat sol i biber.
Jaja skuvamo i oljuštimo.
Odvojimo žumance i stavljamo od nadeva.
Ukrašavamo svežim listovima salate i...
10. januar
Punjena kuvana jaja sa majonezomJaja skuvjate, oljuštite i prepolovite.
Izvadite žumance iz svih jaja i izgnječite viljuškom. U njega dodajte oceđenu tunjevinu, majonez i kečap.
Sve dobro promešajte dok ne dobijete paštetu. Ako je potrebno možete...
25. nov.
Kuvana jaja na pari u multikukeruNećete imati nijedno napuklo jaje ako kuvate jaja na ovaj način u multikukeru.
Kuvana jaja na pari u multikukeru su spremna....
19. avgust
Prolećna kuvana jaja sa roze nadevomZa pripremu ovog brzog i ukusnog recepta za punjena jaja koristimo 3 tvrdo kuvana jaja, možete i ona koja su vam ostala posle Uskrsa. Oljuštite ih i presecite ih na pola po dužini....
06. maj
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoOblikujte lopte od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu po jedno kuvano jaje. Uvaljajte u prezle i poređajte loptice na papir za pečenje. Pecite dok ne bude gotovo....
26. jun
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Stanje je još gore kada se namirnice prže sa testom oko njih, jer je ova namirnica u stanju da primi čak i više maslaca ili masnoće za kuvanje....
14. jul
Zbog čega je luk koristan?Teško je utvrditi da li luk ima bitniju ulogu u ishrani – za aromatiziranje drugih proizvoda ili u medicinske svrhe....
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?U osnovi, kelj se kuva na isti način kao i ostalo lisnato povrće. Može biti sastojak u slanim mafinima ili ga možete dodati u sos za testeninu. Mora da ste gledali kako kuvari prave čips od kelja....
08. sep.
Punjena kuvana jaja sa musom od pečurakaSkuvajte jaja do tvrdog žumanca. Ohladite ih u hladnoj voi i oljuštite.
Izdinstajte očišćene i oprane pečurke u maslacu. Dodajte isečen luk i izdinstajte. Ohladite smesu i dodajte majonez i sok od limuna.
Isecite jaja...
01. avgust
Zapečena kuvana jaja sa maslacem (Tereyaglı Yumurta Kapama)Jaja dobro operite pod mlazom vode i stavite ih da se kuvaju sa malo soli i sirćeta. Neka se kuvaju 5 minuta, pa ih izvadite iz vruće vode i stavite u hladnu, kako bi se proces kuvanja prekinuo....
09. mart
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Ovo voće se dobro veže za slobodne radikale, teške metale, uklanja ih iz tela i sprečava razvoj onkoloških oboljenja. Takođe potiskuju osećaj gladi i stoga pomažu u gubitku kilograma....
23. nov.
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog.
Kao što verovatno znate, tarator...
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Finese pri kuvanju jajaKuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla....
28. mart
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Kako se lako ljušti jabuka?Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića.
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku....
21. april
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?U suštini, jaja imaju veoma odgovornu ulogu i bez njih teško da ćete moći da uživate u perfektnim prženim ćufticama....
16. feb.
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životDa li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život. Ovu tvrdnju iznose američki naučnici, prema kojima među dugovečnim osobama dominiraju ljubitelji...
24. nov.