Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Taljatele sa zamrznutim morskim plodovimaTaljatele sa zamrznutim morskim plodovima
21. maj
U njega dodajte skuvanu testeninu, morske plodove, bosiljak i origano. Kratko promešajte. Servirajte dok je testenina još topla, pospite parmezanom i strukovima bosiljka ili peršuna /u zavisnosti od ukusa/....
Šta da skuvamo sa zamrznutim morskim plodovima?Šta da skuvamo sa zamrznutim morskim plodovima?
26. okt.
Zamrznuti morski plodovi - mekušci su zgodni za pripremanje brzih večera, kada nas iznenade neočekivani gosti. Sa njima lako možete pripremiti paelju sa morskim plodovima ili testeninu sa morskim plodovima....
Rižoto sa morskim plodovima i paradajzomRižoto sa morskim plodovima i paradajzom
27. jul
Servirajte rižoto sa morskim plodovima i paradajzom dok je topao sa čašom belog vina! Neka vam je slatko!...
Pirinač sa morskim plodovima u tiganjuPirinač sa morskim plodovima u tiganju
27. dec.
Pirinač sa morskim plodovima iz tiganja je gotov....
Testenina sa morskim plodovima i francuskim sosomTestenina sa morskim plodovima i francuskim sosom
22. jul
Špagete sa morskim plodovima servirajte tople. Prijatno sa Testeninom sa plodovima mora i francuskim sosom - odlične špagete sa školjkama....
Taljatele sa morskim plodovima i paradajz sosomTaljatele sa morskim plodovima i paradajz sosom
25. jul
Ocedite lepo i servirajte ukrašenu paradajz sosom i morskim plodovima. Po želji ih možete pomešati, ali onda je dobro da škampi budu prethodno oljušteni....
Rižoto sa morskim plodovima na italijanski načinRižoto sa morskim plodovima na italijanski način
23. jun
Gotov kremasti rižoto sa morskim plodovima, ali sa jasno rasporedeđenim zrnima pirinča (pirinače ne treba da bude kašast nikad) rasporedte u porcije i svaku pospite fino izrendanim parmezanom. Prijatno!...
Fideua sa morskim plodovimaFideua sa morskim plodovima
03. sep.
Isecite luk i papriku na sitno i stavite ih da se proprže. Dodajte narendan paradajz i izgnječen beli luk. Propržite na kratko dok povremeno mešate. Stavite morske plodove da se proprže sa obe strane....
Lazanja sa morskim plodovimaLazanja sa morskim plodovima
19. okt.
U 4 đuvečare ili vatrostalne posude stavljamo po parče kora za lazanju, posipamo polovinom maskarponea, stavljamo polovinu spanaća i polovinu sosa sa morskim plodovima. Posipamo jednom trećinom parmezana....
Paella sa morskim plodovimaPaella sa morskim plodovima
26. nov.
Pustite da provri, a zatim kuvajte 30 minuta. Zagrejte ulje u veliki tiganj za paellu. Ribu peći kratko sa obe strane po nekoliko minuta, a zatim je izvadite i ostavite sa strane....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Špagete sa morskim plodovima SardinijaŠpagete sa morskim plodovima Sardinija
25. jul
Špagete sa morskim plodovima Sardinija su gotove....
Prolećna salata sa morskim plodovimaProlećna salata sa morskim plodovima
02. april
Prolećna salata sa morskim plodovima je gotova....
Mediteranska salata sa morskim plodovimaMediteranska salata sa morskim plodovima
28. jul
Prvo pripremite morske plodove da se ohlade kad ih budete dodavali u salatu. Školjke stavite na jaku vatru sa malo maslinovog ulja i čim se otvore odmah ih skinite....
Bogata salata sa morskim plodovimaBogata salata sa morskim plodovima
12. mart
Žumance izmrvite, pomešajte sa senfom, dobro promešajte majonez i šećer i prelijte preko salate od morskih plodova. Za dekoraciju stavite belance punjene kavijarom. Bogata salata od morskih plodova je spremna....
Mornarska supa sa morskim plodovimaMornarska supa sa morskim plodovima
17. mart
Počinjemo sa bujonom za supu sa morskim plodovima. Za njega oljuštite škampe i odvojite meso. Oljuštene delove, glave, luk i lovorov list prelijte sa 1 litrom vode i stavite da se kuva 12-15 minuta ispod poklopca. 2....
Mlečna čorba sa morskim plodovimaMlečna čorba sa morskim plodovima
19. mart
Mešamo dok se sir ne rastopi i na krjau dodajemo očišćene repove kraljevskih škampa i miks morskih plodova. Smanjujemo ringlu i ostavljamo da se čorba krčka 7-8 minuta....
Ukusan rižoto sa morskim plodovimaUkusan rižoto sa morskim plodovima
11. okt.
Dodajte morske plodove i kuvajte 2-3 minuta. Izvadite školjke koje se nisu otvorile. Dodajte preostali bujon i dinstajte dok se ne apsorbuje. Pospite korom limuna, pireom i peršunom, začinite solju i biberom....
Jelo sa povrćem i morskim plodovimaJelo sa povrćem i morskim plodovima
30. maj
Propržite na kratko i nalijte proceđeni bujon, čija količina treba da je četiri puta veća od pirinča ili malo više. Cilj nam je da jelo bude tečno, sa čorbicom, a ne previše gusto....
Čorba sa ribom i morskim plodovimaČorba sa ribom i morskim plodovima
21. mart
Morskim plodovima i beloj ribi treba malo vremena da budu gotovi, ako ih kuvate dugo školjke i škampi budu suvi i žilavi, a bela riba se raspada. 6....
Paelja sa kinoom i morskim plodovimaPaelja sa kinoom i morskim plodovima
09. nov.
Tajna ove paelje sa kinoom i morskim plodovima je u vinu i bujonu, samo sa vodom se ne dobija ovakav ukus. Prijatno!...
Krem supa od tikvica sa morskim plodovimaKrem supa od tikvica sa morskim plodovima
07. april
Vraća se na ringlu da provri i dodaje se so, biber i pola maslaca. Odvojeno u tiganju sa preostalim maslacem se dinstaju morski plodovi. Kada se izdinstaju stavljaju se u supu, a supa se sklanja sa ringle....
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Omleti Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
Paelja Valensijana s morskim plodovimaPaelja Valensijana s morskim plodovima
14. okt.
Onu koja je spremljena sa morskim plodovima, Španci nazivaju Paella de marisco, ali s obzirom da svaka paelja potiče iz Valensijanske oblasti i nju možemo da nazovemo Valensijana....
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće od maline za salate sa morskim plodovima
19. nov.
Maline se osčiste od drški i pasiraju se. Prelivaju se sirćetom i mešaju se veoma dobro dok se ne dobije ujednačena smesa. Hermetički se zatvaraju i smesa se ostavlja na tamnom i hladnom mestu 5 dana. Sirće se procedu...