Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Karpačo od hobotniceKarpačo od hobotnice
24. okt.
Pažljivo operemo hobotnice, isečemo ih na komade i pržimo u maslinovom ulju. Posipamo biberom. Pržimo na umerenoj vatri. Isečemo bosiljak, krompir i beli luk i dodajemo u hobotnicu. Dinstamo na tihoj vatri ispod poklopca...
Karpačo sa teletinomKarpačo sa teletinom
15. okt.
Poslužite karpačo sa kriškama hleba....
Karpačo od tartufaKarpačo od tartufa
08. feb.
Varijante je da karpačo napravite od konzervisanog crnog tartufa, ali to samo ako ne možete da nabavite kvalitetan proizvod....
Karpačo sa jabukamaKarpačo sa jabukama
09. maj
Isecite jabuke na tanke kolutove. Iscedite sok od limuna u činiju. Umočite parče jabuke unutra (to se radi da jabuka ne poprimi braon boju). Izvadite i poređajte u odgovarajući tanjir. Izmrvite sir preko. Isecite...
Karpačo od krastavcaKarpačo od krastavca
15. april
Operite i ogulite krastavac. Isecite ga na tanke listiće. Poređajte u tanjir. Isecite parmezan na ljuske. Posipajte preko. Ako odmah servirate, dodajte so. Prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna. Posipajte sirćetom...
Karpačo od tikvicaKarpačo od tikvica
31. mart
Ovaj karpačo je izuzetno svež i veoma lagan. Ja sam bila iznenašenja njegovim ukusom i finom elegancijom. Probajte i servirajte na najhirovitije goste, da biste ostavili utisak. Prijatno i srećno!...
Karpačo od dinjeKarpačo od dinje
11. maj
Kombinacija dinje i šunke je neverovatna, a kada se posluži na ovakav način, vaši gosti će biti oduševljeni....
Karpačo od bele repeKarpačo od bele repe
23. dec.
Oljuštite repu i isecite je na fine krugove kao za karpačo. Stavite krugove u posudu sa vodom i malo soli na jedan sat - tako će nestati ljutina iz repe. 2....
Karpačo od cvekle i siraKarpačo od cvekle i sira
24. jun
Pospite tanjire sokom od limuna i još maslinovog ulja, ako je potrebno, takođe i sremušem. Izmrvite sir i rasporedite u svaki tanjir sa karpačom, a za kraj ukrasite svežim listovima korijandera. Prijatno!...
Šta je karpačo?Šta je karpačo?
03. april
Svaki pravi kuvar koji drži do sebe znašta je karpačo. Prema definiciji, karpačo je fino nasečeno sirovo meso ili riba, začinjeno maslinovim uljem i sirćetom....
Karpačo od pomorandže sa medom i cimetomKarpačo od pomorandže sa medom i cimetom
03. jul
Prelijte medom i ostavite 10 mintua da dobro upije karpačo. Pospite cimetom po ukusu u servirajte ovaj jednostavan i ukusan karpačo od pomorandže. Neka vam je slatko!...
Teleći karpačo sa pršutom, parmezanom i bejbi spanaćemTeleći karpačo sa pršutom, parmezanom i bejbi spanaćem
23. april
Pospite odmah, nakon što začinite teleći karpačo. Prijatno!...
Karpačo od teletine sa povrćem u boji i parmezanomKarpačo od teletine sa povrćem u boji i parmezanom
17. dec.
Poslužite Karpačo sa teletinom i šarenim povrćem i parmezanom uz čašu ohlađenog belog vina! Bon Apeti!...
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji. Odakle potiče ovaj naziv? Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije. Međutim, ljudski um deli biljke na...
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti. Tokom vekova...