Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta se radi sa vinom kada se odvoji od šire?Šta se radi sa vinom kada se odvoji od šire?
19. jun
U zavisnosti od toga da li vino pravite da se pije odmah ili će ono biti ostavljeno da odleži, određuje se i vreme kada se vino odvaja od šire....
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
Kada da odvojimo vino od šire?Kada da odvojimo vino od šire?
05. jun
Kada ćete istočiti vino iz šire zavisi od toga da li nameravate da vino odmah pijete ili želite da ga ostavite da sazri nekoliko godina, pre nego što odlučite da uživate u njemu....
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Zajedno sa vinom nudi se i gazirana voda. Izbor desertnog vina po vrsti, slatkoći, jačini i boji zavisi i od vrste posluženog deserta....
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe. Međutim, ovo voće ima izbiljne kontraindikacije. Grožđe je jedno od najukusnijeg i takođe popularnog voća u svetu. Koristi ovog prirodnog...
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla? Pomaže kod prehlade...
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
Piletina se belim vinom i belim lukomPiletina se belim vinom i belim lukom
24. sep.
Prebacite ih u posudu za pečenje zajedno i deglazirajte tiganj belim vinom. Prelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
Šta se dešava sa vašim telom kada popijete šolju kafe?Šta se dešava sa vašim telom kada popijete šolju kafe?
04. okt.
Kafa je među najomiljenijum napicima širom sveta. Mnogi ljudi ne mogu da počnu dan beš šolje aromatičnog napitka, ali šta se u stvari dešava sa našim telom kada popijemo kafu? U sledećim redovima pogledajte kako kafa...
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
Servirajte oradu sa koricom od oraha sa kriškama limuna. Prijatno!...
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Pica se piletinom i jajima od prepelicePica se piletinom i jajima od prepelice
16. mart
Servirajte picu sa piletinom i jajima od prepelice toplu. Prijatno!...
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
U kuhinji se koriste razne vrste alkohola, a najčešće su to vino, pivo, rakija, konjak, rum, liker....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Kiflice o kojima se pričaKiflice o kojima se priča
17. januar
U veliku posudu sipamo prosejano brašno sa prstohvatom soli. U ugrejanom svežem mleku rastvorimo šećer i maslac. Sipamo u brašno. Dodajemo dva jajeta, maslac na sobnoj temperaturi i rendanu koru od limuna....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Uz pomoć 2 kašike, potopljene u vodu, uzimajte od mase i ubacujte lopte u vruću masnoću. Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću....
Konkilie testenina se belim sosomKonkilie testenina se belim sosom
22. okt.
Dodaju se makarone i grašak. Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Od navedenih sastojaka se dobija 8-10 tankih i elastičnih palačinki....
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Serviramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Serviramo picu sa pestom i česterom toplu. Nek vam je slatko!...
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....