Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lekovita svojstva biljke dragoljubLekovita svojstva biljke dragoljub
07. april
Korisna svojstva biljke čine je odgovarajućom kod ošećenja u metabolizmu, kamenja u buberezima i žuči, kod upala limfnih čvorova i kao laksativ....
LeuzeaLeuzea
26. jul
Lekovita svojstva leuzee su otkrivena nakon posmatranja jelena, koji su u periodu razmnožavanja tražili upravo korenje ove biljke....
Koja su lekovita svojstva votke?Koja su lekovita svojstva votke?
13. april
Pored štete, alkohol ima i mnoštvo korisnih svojstava. Alkohol u njemu čisti i dezinfikuje i zbog toga se često koristi u svakodnevnom životu....
Kopriva - biljka koja leči skoro svaku boljkuKopriva - biljka koja leči skoro svaku boljku
23. mart
Možda vam zvuči neverovatno, ali je u potpunosti istinita činjenica da je jedna bodljikava biljka je lek za skoro sve boljke....
Čaj od gloga - biljka za srceČaj od gloga - biljka za srce
20. jun
Lekovita svojstva gloga su u domenu kardio vaskularnog sistema. Glog je bogat i antioksidanskima, vitaminom C, karotenom, taninima, flavonoidima i drugim korisnim elementima. Normalizuje nibo holesterola u krvi....
Čarobna snaga lipeČarobna snaga lipe
08. mart
Kao i sa svim biljkama, tako i sa lipom moramo biti pažljivi i da ne preterujemo. Da ne prekoračimo određenu dozu, zato što može narušiti funkciju srca....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
Čarobna galeta sa trešnjamaČarobna galeta sa trešnjama
25. jun
Umutite jaje viljuškom i odvojte mali deo za mazanje slatke galete, pre nego što je stavite u rernu. Isecite maslac na kocke u ostavite ga 30-60 minuta na sobnoj temperaturi. Dodajte preostale sastojke i zamesite meko...
Moja čarobna riblja čorbaMoja čarobna riblja čorba
25. jul
1. Očistite ribu, odvojite glavu i rep za biste napravili ukusan bujon. Odvojite kožu od filea i takođe možete staviti u sastojke za bujon. Težina čistog mesa treba da bude oko 400 g. Izvadite pažljivo pincetom sitne koštice...
Čarobna rebra na žaruČarobna rebra na žaru
07. januar
Ovako marinirana rebra stavljamo na roštilj na žar (može i električni roštilj, ali na žaru su stvarno čarobna), roštilj smo prethodno namazali slaninom ili uljem i pečemo dok ne bude gotovo sa svih strana....
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?
01. jun
Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida. To može da se desi i dodavanjem...
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeFenomenalna gibanica koja uvek uspe
29. dec.
2
Usitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak! Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane...
Mamina čarobna čorba od pasuljaMamina čarobna čorba od pasulja
03. januar
Kako ste možda primetili ne koristim zapršku od aleve paprike jer ima povrće i to ga čini mnogo ukusnim. Možete da povećate količinu svog povrća - bude još ukusniji....
Kaloper BiljkaKaloper Biljka
29. sep.
Sastav kaloper biljke Listovi kaloper biljke imaju svežu aromu koja se sačuva i nakon njenog isušivanja....
Selen (biljka)Selen (biljka)
07. jun
Koriste se listovi, plodovi i koren biljke. Koren i plodovi biljke su dobri antiseptici i zato se često dodaju u turšije i mesne konzerve....
Čorba od belog luka koja ugrevaČorba od belog luka koja ugreva
21. okt.
Posle 20 minuta, čorba od belog luka koja ugreva biće spremna. Od kriški hleba napravite domaće krutone. Isecite na kockice i pecite u tiganju do zlatne boje. Supu poslužite sa krutonima i celerom kao prilog!...
Italijanska čorba od hleba koja grejeItalijanska čorba od hleba koja greje
22. okt.
Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačija supa sa pirinčem koja zagreva
28. dec.
Pačiji batak operite i isecite na komade. Stavite u šerpu da se kuva, čim provri, ostavite na 5 minuta i prospite vodu. Sipajte toplu vodu i stavite oguljeni krompir, ceo. Čim se meso skuva izvadite i ostavite da se ohladi...
Čarobna pita od bundeve sa čokoladomČarobna pita od bundeve sa čokoladom
17. jun
Izvadite iz rerne čarobnu pitu od bundeve sa čokoladom, ostavite da se ohladi. Uživajte!...
Koliko kalorija ima avokado?Koliko kalorija ima avokado?
01. okt.
Avokado je voće u obliku kruške sa zelenom korom. Kada sazri, kora prelazi iz tamnozelene u crnu boju. Svaki avokado se razlikuje po veličini. Podaci o hranjivim vrednostima avokada Sirovi avokado - 1/5 avokada - 50...
Čokoladna torta koja se topi u ustimaČokoladna torta koja se topi u ustima
07. feb.
U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu. Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje. Pecite u prethodno...
Čarobna topla salata sa kuskusom i bundevomČarobna topla salata sa kuskusom i bundevom
06. dec.
U posudi namočite suvo grožđe u limunovom soku na 1 noć da omekne. Zagrejte rernu do 230˚C.U posudu ubacite bundevu, ruzmarin, 1 supenu kašiku ulja ili maslinovo ulje i polovinu soli, ako koristite. Poređajte na pljosnatu...
Čarobna ekler torta sa pavlakom i maskarponeomČarobna ekler torta sa pavlakom i maskarponeom
05. jun
Kada se to desi, smanjite vatru na srednji nivo i dodajte brašno odjednom. Sada mešajte testo u šerpi drvenom kašikom. Testo će vremenom postati glatko i čvrsto....
Čarobna salata Tabule sa heljdom i cvetićimaČarobna salata Tabule sa heljdom i cvetićima
03. feb.
Neobično ukusna čarobna salata Tabule sa heljdom i jestivim cvetovima - sa šarenim cvetićima i preplavljujućim ukusima!...