Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lekovita svojstva biljke dragoljubKorisna svojstva biljke čine je odgovarajućom kod ošećenja u metabolizmu, kamenja u buberezima i žuči, kod upala limfnih čvorova i kao laksativ....
07. april
LeuzeaLekovita svojstva leuzee su otkrivena nakon posmatranja jelena, koji su u periodu razmnožavanja tražili upravo korenje ove biljke....
26. jul
Koja su lekovita svojstva votke?Pored štete, alkohol ima i mnoštvo korisnih svojstava. Alkohol u njemu čisti i dezinfikuje i zbog toga se često koristi u svakodnevnom životu....
13. april
Kopriva - biljka koja leči skoro svaku boljkuMožda vam zvuči neverovatno, ali je u potpunosti istinita činjenica da je jedna bodljikava biljka je lek za skoro sve boljke....
23. mart
Čaj od gloga - biljka za srceLekovita svojstva gloga su u domenu kardio vaskularnog sistema. Glog je bogat i antioksidanskima, vitaminom C, karotenom, taninima, flavonoidima i drugim korisnim elementima.
Normalizuje nibo holesterola u krvi....
20. jun
Čarobna snaga lipeKao i sa svim biljkama, tako i sa lipom moramo biti pažljivi i da ne preterujemo. Da ne prekoračimo određenu dozu, zato što može narušiti funkciju srca....
08. mart
Pačija supa koja ugrevaDobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
26. nov.
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
01. okt.
Čarobna galeta sa trešnjamaUmutite jaje viljuškom i odvojte mali deo za mazanje slatke galete, pre nego što je stavite u rernu.
Isecite maslac na kocke u ostavite ga 30-60 minuta na sobnoj temperaturi.
Dodajte preostale sastojke i zamesite meko...
25. jun
Moja čarobna riblja čorba1. Očistite ribu, odvojite glavu i rep za biste napravili ukusan bujon. Odvojite kožu od filea i takođe možete staviti u sastojke za bujon. Težina čistog mesa treba da bude oko 400 g.
Izvadite pažljivo pincetom sitne koštice...
25. jul
Čarobna rebra na žaruOvako marinirana rebra stavljamo na roštilj na žar (može i električni roštilj, ali na žaru su stvarno čarobna), roštilj smo prethodno namazali slaninom ili uljem i pečemo dok ne bude gotovo sa svih strana....
07. januar
Koja su to penušava vina?Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
To može da se desi i dodavanjem...
01. jun
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeUsitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak!
Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane...
29. dec.
2
Mamina čarobna čorba od pasuljaKako ste možda primetili ne koristim zapršku od aleve paprike jer ima povrće i to ga čini mnogo ukusnim.
Možete da povećate količinu svog povrća - bude još ukusniji....
03. januar
Kaloper BiljkaSastav kaloper biljke
Listovi kaloper biljke imaju svežu aromu koja se sačuva i nakon njenog isušivanja....
29. sep.
Selen (biljka)Koriste se listovi, plodovi i koren biljke.
Koren i plodovi biljke su dobri antiseptici i zato se često dodaju u turšije i mesne konzerve....
07. jun
Čorba od belog luka koja ugrevaPosle 20 minuta, čorba od belog luka koja ugreva biće spremna.
Od kriški hleba napravite domaće krutone. Isecite na kockice i pecite u tiganju do zlatne boje.
Supu poslužite sa krutonima i celerom kao prilog!...
21. okt.
Italijanska čorba od hleba koja grejeServirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom....
22. okt.
Pačija supa sa pirinčem koja zagrevaPačiji batak operite i isecite na komade. Stavite u šerpu da se kuva, čim provri, ostavite na 5 minuta i prospite vodu.
Sipajte toplu vodu i stavite oguljeni krompir, ceo. Čim se meso skuva izvadite i ostavite da se ohladi...
28. dec.
Čarobna pita od bundeve sa čokoladomIzvadite iz rerne čarobnu pitu od bundeve sa čokoladom, ostavite da se ohladi.
Uživajte!...
17. jun
Koliko kalorija ima avokado?Avokado je voće u obliku kruške sa zelenom korom. Kada sazri, kora prelazi iz tamnozelene u crnu boju. Svaki avokado se razlikuje po veličini.
Podaci o hranjivim vrednostima avokada
Sirovi avokado
- 1/5 avokada - 50...
01. okt.
Čokoladna torta koja se topi u ustimaU posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu.
Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje. Pecite u prethodno...
07. feb.
Čarobna topla salata sa kuskusom i bundevomU posudi namočite suvo grožđe u limunovom soku na 1 noć da omekne.
Zagrejte rernu do 230˚C.U posudu ubacite bundevu, ruzmarin, 1 supenu kašiku ulja ili maslinovo ulje i polovinu soli, ako koristite. Poređajte na pljosnatu...
06. dec.
Čarobna ekler torta sa pavlakom i maskarponeomKada se to desi, smanjite vatru na srednji nivo i dodajte brašno odjednom.
Sada mešajte testo u šerpi drvenom kašikom. Testo će vremenom postati glatko i čvrsto....
05. jun
Čarobna salata Tabule sa heljdom i cvetićimaNeobično ukusna čarobna salata Tabule sa heljdom i jestivim cvetovima - sa šarenim cvetićima i preplavljujućim ukusima!...
03. feb.