Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može prepoznati mlada boranija - ima svetlozelenu boju i elastična je. Pre nego što spremite boraniju, treba da je izbanširate....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Iverak sa pirinčemIverak sa pirinčem
24. okt.
Nasecite iverak na male komade, a kosti i glavu, zajedno sa celerom, lukom, šargarepom i komoračem, skuvajte u bujon, koji začinite bosiljkom i procedite kada je gotov....
Kako se čisti iverak?Kako se čisti iverak?
17. nov.
Osim prženog, možete pripremiti aromatični Iverak na roštilju, Plakiju od Iverka ili čak Iverak sa sosom od vina i oraha....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Ceo iverak na roštiljuCeo iverak na roštilju
26. mart
Zapalite roštilj i kada je spreman, namažite četkom metalnu rešetku i stavite iverak sa tamnije strane da se peče 12 minuta. Okrenite sa svetle strane na još 9-10 minuta i gotov je....
Ukusan iverak na tiganjuUkusan iverak na tiganju
26. jul
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i stavite iverak, namažite maslinovim uljem sa kožom odozgo prvo da se zapeče minut, nakon toga okrenite sa druge strane dok ne dobije lepu boju....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Pečene grudi od divlje svinje se spremaju tako što pripremite 700 g grudi, 6 čenova belog luka, kumin i so po želji....
Pečeni iverak sa hrskavom koricomPečeni iverak sa hrskavom koricom
25. okt.
Raspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka. U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak....
Iverak u rerni sa komoračem i krompiromIverak u rerni sa komoračem i krompirom
22. okt.
Dobro operite iverka i napravite poprečne proreze po tamnosivom delu (leđima). Oni ne smeju da stignu skroz do kosti, nego će poslužiti kao olakšica da se riba brže spremi i služi nam kao orijentir kada je gotova....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Iverak na gril tiganju sa prilogomIverak na gril tiganju sa prilogom
13. maj
Stavljamo gril tiganj sa uljem na vatru da se ugreje. Iverak je veoma suvua riba, zato prilikom pripreme treba da pazimo da je ne isušimo još više....
Iverak u rerni sa tikvicama i belim lukomIverak u rerni sa tikvicama i belim lukom
02. feb.
Iverak se očisti od iznutrica i opere se temeljno. Po leđima (tamno deo) se prave tri ne mnogo duboka razreza oštrim nožem. Ceo se maže maslinovim uljem, uključujući i u procepima i stomaku i soli se....
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiCejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristi
15. mart
Već smo čuli za mnogobrojne koristi konzumacije čaja bilo da je to biljni, zeleni, crni čaj itd. Zbog činjenice što sami po sebi čajevi predstavljaju otprilike 99.5% vode najmanje što bi uradili za vaš organizam je da...
Iverak na roštilju sa vodom od LurdesaIverak na roštilju sa vodom od Lurdesa
17. mart
Gotovi fileti iverka se serviraju preliveni preostalom vodom od Lurdesa i posuti blago zaprženim belim lukom na kriške i iseckanim peršunom. Prijatno!...
Iverak iz rerne sa krompirom i lukomIverak iz rerne sa krompirom i lukom
23. jun
Pecite 30 minuta 1 kg iverka, a do 1.400 pečenje može biti duže za 45 minuta na 190-200 stepeni. Orjentišite se prema prorezima po ribi - kada tečnsot/sok/ u njima ispari, iverak je gotov. 7....
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaIverak sa laganim sosom od origana i limuna
17. nov.
Raspoređujem filete iverka na radnu dasku s nožem ka gore. Blago ih začinim solju. Rapoređujem po 1 supenu kašiku smese sa prezlama po svakom ribljem filetu i dodajem....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Osećate se kao zatrpani i pitate se šta da radite da vam ostane kuhinja čista kada spremate? Jednostavno je. Promenite navike, a evo i kako: 1. Počnite dan ranije Neojte ostavljati sudove i kuhinju neočišćenu....
IverakIverak
31. jul
Iverak živi u mutnim i peskovitom dnu, gde se obično kamuflira tako što imitira boju okoline gde se nalazi. Iverak je riba koja se hrani mesom. Poznato je 30 vrsta iverka, a u Bugarskoj se zna za 3....