Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomKako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetom
05. jul
Nema ništa lepše od toga da ti dete probava sa željom svu hranu koju si odlučo da mu serviraš. Nažalost, ovaj tip dece je izuzetna retkost i ako ste roditelj takvog malog anđela, obavezno u ovom trenutku treba da osetite...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli. Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Stručnjaci se i dalje spore da li je bundeva voće ili povrće. Bez obzira u koju grupu namirnica je svrstavamo, to je svakako biljka vrednih dijetetskih i nutritivnih kvaliteta. Mali sadržaj masti u njoj, a istovremeno...
Koktel protiv sala na stomakuKoktel protiv sala na stomaku
25. jul
Ostavljamo pet minuta da se ohladi i pomešamo med u njemu. Dodajemo u sok od povrća. Koktel pijemo 30 minuta pre spavanja, pomaže topljenju masnoće na stomaku....
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate. Ukoliko se proteze...
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Zdravlje igra ključnu ulogu po pitanju našeg samopouzdanja. Važno je da se brinete ne samo o tome kako izgledate, trenirajući redovno i vodeći aktivan način života, ali i da se hranite izbalansirano i zdravo. Ukoliko i...
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Kako da poslužimo oval sa sirevima?
19. avgust
Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku. Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus. Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
Zemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su klasika u kuhinjama mnogih naroda. Teško da postoji neko ko ne voli aromatične i ukusne pržene kuglice napravljene od mlevenog mesa, povrća ili miksa sastojaka. Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene...
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakDa li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomak
05. april
Kada se koristi ujutru na prazan stomak, ono donosi dosta blagodeti ljudskom organizmu. U prošlosti se maslinovo ulje koristilo i za masažu....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Nakon obroka možete da osećate naduvenost stomaka i bol u stomaku, gasove, dijareju, povraćanje, zatvor i stolicu neprijatnog mirisa. Dugoročni simptomi glutenske intolerancije Obratite pažnju na fluktuacije težine....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaKako da lečimo decu sa bakinim lekovima
07. nov.
Osim sa lekovima, postoji i drugi način lečenja i zove se narodna medicina - ne šteti, dostupna, prijatna, koriste se priredni sastojci. Naravno kod teško bolesnog deteta, treba da ga odvedete lekatu, ali i vi možete...
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomKako da se izborimo sa usporenim metabolizmom
17. jul
Metabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti. To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuKako da na pravilan način merimo telesnu težinu
12. mart
Ako ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
Otopite salo sa stomaka pravilnom ishranomOtopite salo sa stomaka pravilnom ishranom
19. feb.
Osim navedenih, postoje i druge namirnice koje će sprečiti da se u predelu vašeg stomaka skupljaju masne naslage....
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...