Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomNema ništa lepše od toga da ti dete probava sa željom svu hranu koju si odlučo da mu serviraš. Nažalost, ovaj tip dece je izuzetna retkost i ako ste roditelj takvog malog anđela, obavezno u ovom trenutku treba da osetite...
05. jul
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da kuvamo na pariGotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti.
Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
19. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da pohujete sa pivom?Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
02. avgust
Kako da smršamo sa bundevom?Stručnjaci se i dalje spore da li je bundeva voće ili povrće. Bez obzira u koju grupu namirnica je svrstavamo, to je svakako biljka vrednih dijetetskih i nutritivnih kvaliteta. Mali sadržaj masti u njoj, a istovremeno...
30. nov.
Koktel protiv sala na stomakuOstavljamo pet minuta da se ohladi i pomešamo med u njemu.
Dodajemo u sok od povrća.
Koktel pijemo 30 minuta pre spavanja, pomaže topljenju masnoće na stomaku....
25. jul
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.
Kako da trajno smršamo sa avokadomZdravlje igra ključnu ulogu po pitanju našeg samopouzdanja. Važno je da se brinete ne samo o tome kako izgledate, trenirajući redovno i vodeći aktivan način života, ali i da se hranite izbalansirano i zdravo. Ukoliko i...
27. okt.
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
09. avgust
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku.
Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
19. avgust
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su klasika u kuhinjama mnogih naroda. Teško da postoji neko ko ne voli aromatične i ukusne pržene kuglice napravljene od mlevenog mesa, povrća ili miksa sastojaka.
Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene...
20. avgust
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakKada se koristi ujutru na prazan stomak, ono donosi dosta blagodeti ljudskom organizmu. U prošlosti se maslinovo ulje koristilo i za masažu....
05. april
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenNakon obroka možete da osećate naduvenost stomaka i bol u stomaku, gasove, dijareju, povraćanje, zatvor i stolicu neprijatnog mirisa.
Dugoročni simptomi glutenske intolerancije
Obratite pažnju na fluktuacije težine....
07. feb.
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaOsim sa lekovima, postoji i drugi način lečenja i zove se narodna medicina - ne šteti, dostupna, prijatna, koriste se priredni sastojci. Naravno kod teško bolesnog deteta, treba da ga odvedete lekatu, ali i vi možete...
07. nov.
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomMetabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti.
To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
17. jul
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuAko ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
12. mart
Otopite salo sa stomaka pravilnom ishranomOsim navedenih, postoje i druge namirnice koje će sprečiti da se u predelu vašeg stomaka skupljaju masne naslage....
19. feb.
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
01. feb.