Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Keksići Kalija sa bademima i slatkom od smokavaKeksići Kalija sa bademima i slatkom od smokava
20. sep.
Uzimamo jednu loptu (od smese), pritiskamo dlanovima kako bi postale okrugla i stavljamo na jedan krug od testa. Uzimamo drugu i stavljamo je odozgo. Pincetom pričvrstimo tako da se formira obris cveta....
Pogača od šest slojevaPogača od šest slojeva
30. sep.
Prosejte brašno, dodajte so i pravite udubljenje, sipajte mlečnu smesu, posle aktiviran kvasac. Zamesite srednje tvrdo elastično testo, namažite ga uljem i pokrijte domaćinskom folijom. Kada naraste, podelite teto na dva...
6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđa6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđa
16. nov.
Žene uzrasta između 19-50 godina treba da uzimaju najmanje 18 mg na dan (27 mg trudnice) dok muškarci mogu da uzimaju do 8 mg....
Pet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganjPet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganj
14. avgust
Da, tiganj je posuda koja pretvara kuvanje u prijatnu zanimaciju, dovoljno je samo da je sa njim sve u redu....
KalijumKalijum
03. maj
Najbolji način da sebi obezbedite dovoljne količine kalijuma je da u svoju ishranu uključite što više voća i povrća. Doza kalijuma koju unosimo putem hrane varira od 2.5 do 5.8 g dnevno....
Ne možeš, a da ih ne probaš! Najukusnija hrvatska jelaNe možeš, a da ih ne probaš! Najukusnija hrvatska jela
28. jun
/undefined Hrvatska je jedna od zemalja sa naraznovrsnijom i najukusnijom kuhinjom. Tradicionalna jela koja se služe na njenoj teritoriji su spremana pod uticajem kulinarskih tradicija u Italiji, ali i balkanskih...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Dva trika da jabuke ne potamneDva trika da jabuke ne potamne
08. dec.
Jabuka - zlatno voće jeseni! Prepuna vitamina, preplavljena sokom i slatkoćom i kao sastojak nekih od najukusnijih deserata na svetu! Koliko god da je neodoljivo pripremite, jednako je ukusna i prirodna - sveže ubrana...
5 razloga da NE PIJETE kafu5 razloga da NE PIJETE kafu
04. mart
Mnogo se diskusija vodi o tome da li je više štetno ili korisno najpopularnije osvežavajuće piće na svetu - kafa. Izbrojaćemo najpopularnije prednosti ovog gorkog napitka. Kafa je bogata antioksidansima - hlorogenskom...
Šest koraka i pet načina da napravite savršen sufleŠest koraka i pet načina da napravite savršen sufle
11. avgust
Ako, vadeći ga iz rerne, sufle odmah poslužite, Vaši gosti će imati dovoljno vremena da se dive njegovom čudesnom izgledu, pre nego što neizbežno splasne. Sufle se pravo veoma brzo i vrlo je prijatna zanimacija....
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Nakon što se jaja dovoljno ohlade (da se drže u ruci), stavite ih u frižider na 20-30 minuta za bolje čišćenje (guljenje) kasnije....
Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!
31. okt.
/undefined /undefined /undefined b/undefined 5 znakova da keto dijeta nije za vas. Dijete nisu za svakoga....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Mirisni medenjaci za snežne daneMirisni medenjaci za snežne dane
22. mart
Peći medenjake u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10-15 minuta i ostaviti ih da se malo ohlade....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati margarin, čokoladu za kuvanje i mešati dok se svi sastojci ne otope. Dodati med i ukuvati dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti šerpu sa vatre....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke....