Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Keksići Kalija sa bademima i slatkom od smokavaUzimamo jednu loptu (od smese), pritiskamo dlanovima kako bi postale okrugla i stavljamo na jedan krug od testa. Uzimamo drugu i stavljamo je odozgo.
Pincetom pričvrstimo tako da se formira obris cveta....
20. sep.
Pogača od šest slojevaProsejte brašno, dodajte so i pravite udubljenje, sipajte mlečnu smesu, posle aktiviran kvasac.
Zamesite srednje tvrdo elastično testo, namažite ga uljem i pokrijte domaćinskom folijom. Kada naraste, podelite teto na dva...
30. sep.
6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđaŽene uzrasta između 19-50 godina treba da uzimaju najmanje 18 mg na dan (27 mg trudnice) dok muškarci mogu da uzimaju do 8 mg....
16. nov.
Pet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganjDa, tiganj je posuda koja pretvara kuvanje u prijatnu zanimaciju, dovoljno je samo da je sa njim sve u redu....
14. avgust
KalijumNajbolji način da sebi obezbedite dovoljne količine kalijuma je da u svoju ishranu uključite što više voća i povrća. Doza kalijuma koju unosimo putem hrane varira od 2.5 do 5.8 g dnevno....
03. maj
Ne možeš, a da ih ne probaš! Najukusnija hrvatska jela/undefined Hrvatska je jedna od zemalja sa naraznovrsnijom i najukusnijom kuhinjom. Tradicionalna jela koja se služe na njenoj teritoriji su spremana pod uticajem kulinarskih tradicija u Italiji, ali i balkanskih...
28. jun
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Dva trika da jabuke ne potamneJabuka - zlatno voće jeseni! Prepuna vitamina, preplavljena sokom i slatkoćom i kao sastojak nekih od najukusnijih deserata na svetu! Koliko god da je neodoljivo pripremite, jednako je ukusna i prirodna - sveže ubrana...
08. dec.
5 razloga da NE PIJETE kafuMnogo se diskusija vodi o tome da li je više štetno ili korisno najpopularnije osvežavajuće piće na svetu - kafa. Izbrojaćemo najpopularnije prednosti ovog gorkog napitka.
Kafa je bogata antioksidansima - hlorogenskom...
04. mart
Šest koraka i pet načina da napravite savršen sufleAko, vadeći ga iz rerne, sufle odmah poslužite, Vaši gosti će imati dovoljno vremena da se dive njegovom čudesnom izgledu, pre nego što neizbežno splasne.
Sufle se pravo veoma brzo i vrlo je prijatna zanimacija....
11. avgust
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneNakon što se jaja dovoljno ohlade (da se drže u ruci), stavite ih u frižider na 20-30 minuta za bolje čišćenje (guljenje) kasnije....
08. jul
Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!/undefined /undefined /undefined b/undefined 5 znakova da keto dijeta nije za vas.
Dijete nisu za svakoga....
31. okt.
Prženice koje ne upijaju masnoćuNapomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Mirisni medenjaci za snežne danePeći medenjake u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10-15 minuta i ostaviti ih da se malo ohlade....
22. mart
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemDodati margarin, čokoladu za kuvanje i mešati dok se svi sastojci ne otope. Dodati med i ukuvati dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Skloniti šerpu sa vatre....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Palačinke koje se ne cepajuTreba da se dobije glatka smesa.
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke....
27. april